algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Demanen reclusió psiquiàtrica per a un home que apunyalà el germà a Marratxí

El fiscal creu que actuà en el curs d'un brot psicòtic que manipulava la seva voluntat

70232
Imatge d'arxiu de l'exterior de la casa on es va produir l'agressió, amb sang de la víctima a la vorera.

L'Audiència de Palma deixà ahir vist per a sentència el judici contra José M.M., de 69 anys, acusat d'homicidi en grau de temptativa per l'apunyalament a Marratxí del seu germà Antonio, en el curs d'un brot psicòtic en el qual l'acusat assegura que escoltà «veus» de la víctima que guiaren la seva manera violent de procedir. El fiscal reclamà ahir per a José set anys d'internament en un centre penitenciari amb pavelló psiquiàtric, per al control mèdic del seu desequilibri mental. Una característica processal d'aquest judici a l'Audiència ha estat el caire irremeiable de la seva realització, si bé hi havia acord entre el fiscal i la defensa sobre la «mesura de seguretat aplicable». El procediment no permet que una persona com José, a qui els forenses reconeixen brots psicòtics sobrevinguts que li alteren la voluntat i la capacitat de comprendre l'abast i les conseqüències dels seus actes, signi una conformitat judicial que exigeix ple coneixement.

Els fets jutjats es remunten al matí del 19 d'octubre de l'any passat, quan José va acudir a cal seu germà Antonio i, després que aquest li hagués obert la porta i sense dir paraula, li va clavar un ganivet de cuina a l'abdomen, al pit, en una cuixa, al coll i a la cara.

Les lesions de la víctima requeriren una hospitalització de 38 dies i li han deixat cicatrius visibles. José declarà en el seu moment que des d'una data no determinada li semblava que escoltava la veu del germà, i que sotmès per aquest deliri es presentà al seu domicili amb l'ànim de posar fi a la seva vida. Segons l'informe dels forenses que reconegueren l'acusat després de la violenta agressió, ratificat ahir en la vista oral, es trobava en estat de brot psicòtic i patia al·lucinacions i ideació delirant, que produïren una alteració completa de la seva capacitat per comprendre l'abast i la conseqüència dels seus actes, com també una alteració completa dels controls de la seva voluntat.Tanmateix, el perjudicat indicà a la sala el convenciment que el seu germà actuà contra ell en el decurs d'una al·lucinació, i renuncià a la indemnizaciónl que acompanya les sentències de dany físic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.