algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Un gran incendi destrueix una nau de pintures i n'afecta una més a Son Castelló

La columna de fum tòxic assolí dimensions preocupants i era visible des de tot Palma

98926
L'incendi provocà una immensa columna de fum negre que era visible des de gairebé tot Palma.

Ni la proximitat del Parc de Bombers de Palma no va evitar que les flames consumissin ahir una nau de pintures del polígon de Son Castelló.Eren devers les tres de l'horabaixa quan el negoci, ubicat a l'avinguda 16 de Juliol, va ser envaït per les flames. Treballadors i clients sortiren al carrer espantats, mentre una gran fumera s'elevava damunt la nau. La columna, negra i tòxica, va adquirir dimensions preocupants i a les tres i quart de l'horabaixa ja era visible des de gairebé tot Palma. Els serveis d'emergència començaren a rebre telefonades de gent que veia el gran nigul negre i l'112 va posar en marxa un dispositiu especial. Tots els bombers disponibles de Palma es dirigiren a Son Castelló, amb cinc camions, dues autoescales i un vehicle de comandament. La prioritat era, en primer lloc, confirmar que no hi havia ningú atrapat i, després, evitar que les flames no es propagassin a les naus limítrofes.

El negoci Barpimo, barnices y pinturas va quedar completament arrasat i el gran dispositiu dels bombers no va poder evitar que el foc arribàs a la nau Reparaciones Ricardo García.Per la seva banda, la Policia Local i el Cos Nacional de Policia acordonaren la zona i tallaren els carrers i rotondes d'accés a l'avinguda esmentada, cosa que originà un gran embós que arribava a la via de cintura. Durant les feines d'extinció es registraren petites explosions a la nau de pintures, que feien témer que no es produís cap detonació encara més potent.

En el moment del sinistre, els treballadors de l'empresa arrasada per les flames dinaven fora, per la qual cosa cap no en resultà ferit.El Govern recomanà a la gent que fa feina al polígon de Son Castelló i al de Can Valero, i als residents de les zones pròximes, que tancassin les portes i les finestres i que no sortissin de les seves cases i oficines. Nombrosos treballadors del polígon anaren a l'avinguda 16 de Juliol per interessar-se pel que hi succeïa. El desplegament policíac, tanmateix, va dissuadir els curiosos de col·locar-se devora el cordó del 092, per no dificultar ni l'entrada ni sortida de vehicles d'emergències.

Els nins d'una escoleta del polígon, traslladats al Parc de Bombers

L'alama provocada per l'incendi fr la nau de pintures de Son Castelló es va propagar a l'escoleta infantil Koala, els nins de la qual en varen ser evacuats per precaució i traslladat al Parc de Bombers.La gran fumera que s'estenia sobre el negoci en flames amenaçava de canviar de direcció i de dirigir-se cap a l'escoleta, per la qual cosa els bombers en tragueren els menors i els conduïren a la seva biblioteca, mentre se sufocaven les flames. L'evacuació es va dur a terme sense problemes i els petits, passat el regiró, se n'anaren de manera progressiva amb els seus pares.El centre d'emergències de l'112 va recomanar als habitatges pròxims al polígon que tancassin les portes i les finestres, ja que el fum era tòxic. A sa Vileta, per exemple, l'olor de cremat era intensa a les quatre de l'horabaixa, igual que a Son Moix o a Can Valero.Els Bombers del Consell de Mallorca, durant les hores més crítiques, es feren càrrec de les urgències que sorgienj a Palma, ja que els seus companys del Parc Central estaven desbordats amb motiu del foc a l'avinguda 16 de Juliol. Quan a les causes del sinistre que destrossà la nau de pintures, de moment no ha transcendit què hi pot haver provocat aquest desastre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.