algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

El Govern del PP es gastà més d'1'1 milions en viatges a la Xina

L'anterior Executiu va establir com una prioritat la promoció dels productes balears a la Xina. Així els cinc viatges que organitzà l'exconseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, al país asiàtic suposaren una despesa de més d'1'1 milions pels comptes públics.

«Un alt preu», segons el parer d'Antoni Rodríguez, nou director del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes (CDEIB) "dependent de la Conselleria de Comerç" que està d'acord amb la importància de fer promoció exterior de la producció balear i de l'obertura de nous mercats, però es demana «quins beneficis n'han tret els sectors econòmics illencs?» d'una actuació que costà tant.

Els nous gestors del CDEIB s'han trobat amb un deute de 8 milions d'euros, mentre que el pressupost de l'ens era de 3 milions. Per racionalitzar la despesa, Rodríguez té previst potenciar els convenis de col·laboració per a l'exportació i suport a l'exterior amb diferents administracions com el Govern central, a través de l'ICEX (Institut de Comerç Exterior) i els governs català i valencià. Així es vol defugir de despeses tan elevades com l'acte en el qual participà Rafel Nadal (el tennista no va cobrar per la seva assistència) a Shangai i que costà uns 184.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.