cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

El Govern blindarà amb una llei urgent la protecció del territori

El projecte derogarà els canvis urbanístics de Matas a través dels pressuposts

65832
Imatge de la mansió de l'artista Michel Cretú a Eivissa, construïda il·legalment a una zona ANEI i regularitzada pel PP.

La Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori treballa en l'elaboració d'una llei urgent que reculli aquelles mesures territorials que figuren a l'acord de governabilitat signat entre les forces del pacte de centreesquerra. El conseller Gabriel Vicens ha avançat que amb aquesta iniciativa legislativa e pretén «blindar» els objectius de protecció del territori acordats fins que existeixi un normativa específica.

Les principals d'aquestes «mesures urgents» són la reforma de la Llei de camps de golf per tal d'impedir que se'n construeixin de nous, acompanyats d'una oferta complementària en forma de creixement residencial i turístic, així com rebutjar la construcció durant aquesta legislatura de nous ports esportius i «macroampliacions» "en més del 30% de la seva superfície" dels ja existents.

A més d'això, el projecte legislatiu inclouria també la derogació de bona part de les modificacions urbanístiques que l'Executiu de Jaume Matas va aconseguir aprovar durant la legislatura passada a través de les lleis d'acompanyament dels pressuposts. D'aquesta forma es promogueren excepcions urbanístiques per flexibilitzar la protecció del territori que afectaren de forma singular l'illa d'Eivissa.

Ja dins la primera Llei d'acompanyament de la passada legislatura, l'any 2004, s'introduí una retallada important de la protecció del sòl rústic, reduint de manera considerable la superfície mínima exigida per urbanitzar el camp eivissenc.

La tasca, en aquest sentit, per revisar les quatre lleis d'acompanyament haurà de ser exhaustiva perquè foren desenes d'articles i disposicions de caràcter territorial les que s'aprovaren d'aquesta forma, que evitaren un procediment amb més control parlamentari, com la flexibilitat per aconseguir determinades declaracions d'interès general en terreny rústic, la legalització de xibius a la platja, o la legalització de la mansió de l'artista Michel Cretú, a una zona ANEI de l'illa d'Eivssa.

També estan «sota sospita» les modificacions avalades per l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, imputat al cas Andratx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.