muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Preocupació dels hotelers pels efectes de la tempesta en les reserves d'octubre

Les previsions inicials de la Federació eren superar el 65% d'ocupació de l'any passat

El sector hoteler a Mallorca està preocupat per les repercussions que pugui tenir el fort temporal de la setmana passada sobre les reserves de darrer minut cap a Balears, segons informaren fonts de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm).

No només això, sinó que la dependència de la climatalogia en aquest darrer mes de la temporada és molt alta, cosa que pot fer que se'n ressenteixin les ocupacions als establiments hotelers. Cal tenir en compte que en l'actualitat les reserves de darrer minut s'han convertit en un factor fonamental i són les que determinen el balanç, sobretot en els mesos fora de la temporada alta.

En principi, les previsions de la federació que presideix Antoni Horrach eren superar, encara que amb una «lleugera pujada», el 65 per cent d'ocupació que es registrà el mateix mes de l'any passat. A principi de novembre, està previst que es tanqui la major part de la planta hotelera de les illes.

El que no s'està produint són cancel·lacions en els viatges ja programats, segons explica el president de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Mateu Pou. Tot i així, creu que els hotelers haurien de fer algun tipus de «campanya» per traslladar als principals mercats emissors la sensació que Mallorca no ha quedat destrossada pel temporal de la setmana passada, així com podia semblar per algunes imatges.

Per altra banda, Pou assenyala que el pont del Pilar no és un dels períodes preferents pels mallorquins a l'hora de viatjar. Algunes agències han cancel·lat viatges perquè no s'omplien les ocupacions mínimes sol·licitades.

Tot i així, sembla que, per les previsions fetes aquesta setmana per la Mesa de Turisme, que integra una vintena d'empreses espanyoles, s'espera que Balears i Catalunya siguin les dues destinacions més demanades pel turisme espanyol aquestes dies festius. En conjunt, s'esperen unes xifres similars a les registrades durant l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.