nubes dispersas
  • Màx: 19.25°
  • Mín: 12.82°
18°

Recollides més de 800 firmes per a la reducció del sòl urbanitzable del Port

Associacions i veïns reclamen la protecció d'espais naturals com la zona de Can Marçal Vell

Tot i que no s'han acabat de recollir els fulls, la plataforma Quin Port Volem?, juntament amb l'Associació de Veïns de Portocolom i altres com el GOB, han recollit més de 800 signatures, segons explicaren ahir els seus portaveus a aquest diari, a favor de la reducció del sòl urbanitzable.

Els signants demanen que es modifiquin les Normes Subsidiàries per evitar que a Portocolom s'hi puguin edificar prop de 30 hectàrees més. Segons preveu la normativa urbanística aprovada inicialment per l'Ajuntament de Felanitx, es poden construir més de 600 habitatges nous sense comptar-hi solars buits, altures, sòl rústic, etc.

Segons les associacions, la població de Portocolom ha crescut aquests darrers anys «d'una manera exagerada, ja que durant els mesos d'estiu se superen les 6.500 persones». La previsió realitzada a partir de les Normes Subsidiàries és que s'arribi a 14.500 places i, segons la plataforma, «seria multiplicar gairebé per quatre la població, sense comptar-hi les 2.600 places turístiques existents».

La planificació que preveu la normativa actual és, segons les associacions, «absurda i en la línia del desenvolupisme dels anys 60, ja que només afavoreix un determinat sector immobiliari».

Les diferents entitats centren la seva reivindicació, sobretot, en uns terrenys de 8 hectàrees situats entre la zona de cala Brafi i la de cala Marçal i, que estan aferrats a la zona més turística del port. «Si es permet construir als terrenys de can Marçal Vell, el creixement es menjarà un espai molt ben conservat i de gran valor natural», expliquen.

Des de les diferents entitats reclamen més protecció, ja que «Portocolom té problemes greus de saturació, d'aigua potable i de manca de serveis, i no es pot permetre aquest creixement tan desmesurat, ja que això acaba degradant el paisatge, que és el nostre millor producte turístic». És per això que les associacions esmentades varen tenir la iniciativa de recollir firmes per demanar a la Sala, al Consell de Mallorca i al Govern balear la desclassificació del polígon de Can Marçal Vell i la reducció del sòl urbanitzable, «duent a terme polítiques urbanístiques assenyades i sostenibles».

El juliol passat, l'equip de govern modificà la normativa urbanística per canviar la ubicació de l'àrea de serveis del port i per desclassificar com a urbanitzable una zona de la carretera de s'Arenal on s'havia previst construir, ja que és devora els ANEI de sa Punta i s'Algar. Però en les normes noves no es va preveure desclassificar Can Marçal Vell, tot i que els veïns i les associacions ho reclamaven des de feia anys. Per això la plataforma inicià la recollida de firmes, que encara no es dóna per tancada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.