algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

El TSJB suspèn de manera cautelar el pla de tercer polígon industrial

L'acte argumenta que s'han d'adaptar les NS al Pla Territorial

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha suspès cautelarment, per mitjà d'un acte, el Pla Parcial d'Ordenació del tercer polígon industrial d'Inca. L'acte argumenta que «fins que no hi hagi una adaptació de les Normes Subsidiàries (NS) del municipi al Pla Territorial de Mallorca (PTM), no es poden desenvolupar planejaments a Inca», en aquest cas el projecte del tercer polígon industrial de la localitat. L'interès prevalent, s'assenyala a l'acte, és el Pla Territorial.

El Consell de Mallorca va sol·licitar aquesta mesura cautelar per paralitzar un acord de la Junta de Govern de l'Ajuntament d'Inca de l'11 de desembre de 2006, en el qual es va aprovar per silenci administratiu el Pla Parcial d'Ordenació del tercer polígon industrial. L'Ajuntament va al·legar en el seu moment que el Consell disposava de tres mesos per dictaminar el pla, descomptant-ne el temps utilitzat per esmenar-ne les deficiències, però encara així es va duplicar aquest període.

El Consell denegà dies més tard l'aprovació del tercer polígon. Les raons argumentades pels tècnics es referien a l'ocupació de zones de protecció de carreteres, i que el planejament urbanístic s'ha d'adaptar al Pla Territorial de Mallorca abans d'executar el polígon. A més, els tècnics esgrimiren que el Pla Parcial es veia afectat per una àrea de reconversió territorial prevista en el Pla Territorial i que es refereix a la façana d'Inca. Aquí, l'Ajuntament va recórrer contra la decisió del Consell.

D'altra banda, el batle d'Inca, Pere Rotger, declarà ahir que acata la resolució del TSJB, però afirmà així mateix que «la sentència també fa una estirada d'orelles al Consell pel fet de perjudicar els interessos d'Inca». També lamentà que la suspensió cautelar retardi quatre mesos el projecte, i afirmà que «a finals de novembre o per desembre aprovarem en el ple la fase d'adaptació provisional del PT d'Inca al PTM, per la qual cosa el Consell ho pot aprovar si vol i, si no hi ha problemes, per març o per abril podem estar adaptats al Pla Territorial i obrir el concurs per adjudicar les obres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.