muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Socias defensa que Balears no es convertirà en porta d'entrada ni de la droga ni de la immigració

El delegat del Govern va destacar la feina de la Guàrdia Civil en la celebració de la seva patrona

El delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, va aprofitar ahir l'assistència a l'acte en honor de la patrona de la Guàrdia Civil per destacar que les Balears no es convertiran «sota cap concepte» en porta d'entrada ni de drogues ni de la immigració il·legal i, en aquest sentit, destacà la feina diària de la Guàrdia Civil per «garantir la seguretat i la llibertat» de tots els ciutadans de les Illes, que se senten «orgullosos» de tenir homes i dones que exerceixen la seva responsabilitat amb «rectitud, honradesa i dignitat professional».

La celebració, que congregà nombroses autoritats civils i militars, no va tenir lloc a les dependències del carrer de Manuel Azaña com és tradicional, sinó que s'hagué de traslladar al recinte firal de l'aeroport per culpa del mal temps. El president Antich no hi acudí perquè participà a Madrid en la celebració de la Fiesta Nacional, però sí que hi eren la presidenta del Consell, Francina Armengol; el conseller de Presidència, Albert Moragues; la batlesa de Palma, Aina Calvo, i el fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, entre altres.

En la seva intervenció, Socias va afirmar que la Guàrdia Civil és una institució «estimada i valorada» pels ciutadans i pels seus representants i, en aquesta línia, revelà que tots els batles de les Illes li demanen més agents de la Benemèrita per a la seva localitat, ja que hi aporten un servei «proper i eficaç». En aquest sentit, el delegat del Govern destacà que l'Executiu central és «conscient» d'aquesta alta valoració i de les demandes de més agents i, per aquesta raó, recordà que durant la present legislatura les plantilles de la Guàrdia Civil hauran augmentat gairebé amb 19.000 places noves, fins a arribar a un total de 80.000.

Socias ressaltà que la feina de l'Institut Armat a l'Arxipèlag ha donat «resultats molt bon» en la lluita contra el narcotràfic, amb confiscacions d'«importants» partides de droga i desarticulacions de bandes, com també contra el crim organitzat amb la recuperació d'objectes robats. A més, recordà que enguany la Guàrdia Civil ja controla l'arribada de pasteres a les Balears per mitjà de dos radars mòbils, a més de la pròxima instal·lació d'un radar fix a Eivissa, la qual cosa ha possibilitat una resposta «contundent» a la immigració il·legal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.