nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
13°

El grup Blanquerna abordarà els reptes de l'Europa dels pobles

Celebrarà el seu seminari anual els dies 26, 27 i 28 a Platja de Muro


El seminari del grup Blanquerna se centrarà enguany en el debat sobre els reptes que hauran d'encarar les nacions sense estat d'Europa en el futur immediat. Per tal d'aprofundir en aquesta temàtica, els assistents podran disposar de les aportacions, entre d'altres, de reconeguts experts internacionals com Michael Keating, professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de l'Institut Universitari Europeu de Florència (Itàlia) i especialista en el moviment sobiranista escocès, i de Bethan Jenkins, membre de l'Assemblea de Gal·les i presidenta de les joventuts del partit nacionalista gal·lès Plaid Cymru.

La 21a edició del seminari, que porta per títol Europa i la Mediterrània. Països Catalans i Mallorca. Els reptes de futur, tindrà lloc els pròxims dies 26, 27 i 28 d'octubre a la Platja de Muro. La intenció de les jornades, explica Rafel Juan, un dels organitzadors, és «analitzar les possibilitats que ofereix la Unió Europea per a la construcció d'allò que s'ha anomenat l'Europa dels pobles i, a més, establir les bases per a un debat sobre el paper que hauria de jugar el nostre país en tot aquest procés». «Per aquest motiu, a més dels especialistes d'àmbit internacional, com Keating, Jenkins i el catedràtic de la Universitat de Santiago, Xavier Vence, hem volgut gaudir també de la presència de destacats personatges del món polític i cultural del país», assegura Rafel Juan. Així, la resta de sessions hi faran les seves aportacions, entre d'altres, Miquel Sellarès, director de la revista Debat Nacional i del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya; l'escriptor Alfred Bosch; Joaquim Arrufat, coordinador de la Xarxa mediterrània de pobles sense estat; Jordi Perales, assessor polític de l'Aliança Lliure Europea; i Anna Gabriel, dirigent de la Candidatura d'Unitat Popular.

Els professors de la UIB Damià Pons i Margalida Capellà, a més de la directiva del Gob Tonina Siquier i el coordinador de l'Obra Cultural Balear Tomeu Martí, són també algunes de les figures que participaran el darrer cap de setmana d'octubre en el seminari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.