algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Baixa participació a la consulta convocada per Delgado a Galatzó

Sols un 13% dels ciutadans vota i s'inclina per fer habitatges socials

La consulta popular convocada pel batle de Calvià, Carlos Delgado, per decidir el futur del «triangle de Galatzó» només ha aconseguit implicar un de cada deu ciutadans cridats a participar. Només el 13% dels 1.300 residents a la urbanització (180 veïns) han acudit a lliurar els formularis de vot a les oficines municipals.

En qualsevol cas, el vot ha estat majoritari a favor de l'opció de construir habitatge social (127 vots), davant els 51 que van elegir equipaments comercials, aquesta va ser l'opció preferida per l'equip de govern de l'Ajuntament. Tant el PSOE com la plataforma ciutadana «No més polígon» van advocar pels habitatges socials.

El primer dia de votacions, que fou dilluns passat, ja va marcar tendència, quan van ser únicament 22 els ciutadans que van acudir a votar. De manera sorprenent, l'horabaixa d'aquell mateix dia es van obrir les urnes i es van comptabilitzar els vots. Ni dimarts, ni dimecres no es va repetir aquest procediment.

La mateixa papereta de les votacions tampoc no ha estat exempta de polèmica. Al principi, els ciutadans havien de donar la seva opinió en un formulari que va remetre l'Ajuntament. Aquest mateix full contenia l'espai perquè cada persona donàs les seves dades personals per identificar-se com a veí de la urbanització. D'aquesta manera, la identitat dels votants i la direcció del seu vot quedava registrada en un mateix document, per la qual cosa no era difícil esbrinar què havia elegit cada persona. Per salvaguardar el secret del sufragi, els veïns que anaven a votar havien d'omplir un segon imprès.

El Partit Socialista de Calvià denuncia aquests «equívocs» en el procés, que, segons la seva opinió, ha resultat confús i no ha fomentat la participació dels ciutadans, segons la regidora María Carrasco, que ha estat l'edil del grup pendent de la consulta. «A l'àmbit dels funcionaris, el procés ha estat controlat, però amb vista a la gent no ha estat transparent», va afirmar Carrasco.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.