algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

Vicens desmenteix que el PP deixàs fets els projectes per allargar el tren

Les deficiències al metro es tractaran a la Cambra la setmana que ve

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, desmentí ahir en el Parlament que l'Executiu del PP deixàs redactats durant la legislatura passada els projectes per allargar la xarxa de tren fins a Alcúdia i Cala Rajada.Durant la seva compareixença a la Cambra per explicar els principals projectes prevists pel seu departament, Vicens contestà les preguntes de la diputada i exconsellera del PP, Mabel Cabrer, que mantenia això. «Hem trobat una sèrie d'estudis, però en cap cas no es poden qualificar de projectes redactats», afirmà el conseller, que de manera irònica afegí que dubtaria del que s'hagués fet «en vista del resultat dels projectes que han executat».

Quant a les previsions en aquest sentit, Vicens explicà que s'estudia si s'ha de fer la línia entre sa Pobla i Alcúdia fent servir el corredor paral·lel a la carretera o al de la central tèrmica des Murterar, mentre que del trajecte entre Manacor i Artà, en confirmà que s'aprofitarà l'antiga línia existent i s'estudia la possibilitat d'arribar fins a Cala Rajada. El projecte per al tramvia de la badia de Palma és més «verd», si bé es treballa per començar la construcció de la línia cap a s'Arenal amb un ramal que arribi a l'aeroport.El conseller no entrà a valorar a fons les deficiències detectades a la línia de metro que fan que amb data d'avui estigui fora de servei, perquè té prevista una compareixença a petició pròpia per a la setmana que ve per tractar en exclusiva aquesta qüestió.

La diputada del PP Mabel Cabrer aprofità la seva intervenció per defensar la gestió com consellera durant la legislatura passada, i considerà que les polítiques avançades per Vicens mostraven una línia «continuista» en matèria de Mobilitat.

Cabrer posà especial èmfasi a reclamar al conseller que reivindiqui a Madrid les inversions previstes per mitjà de l'anunciat Conveni ferroviari i del 2% del Pla estatal entre els anys 2005 i 2012.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.