algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

Balears posarà en marxa un pla pilot estatal en l'estratègia del part natural

L'Arxipèlag rebrà el 50 per cent del cost de l'atenció bucodental rebuda per infant en el PADI

Balears desenvoluparà un projecte pilot per aplicar l'estratègia de l'atenció al part natural impulsada pel Ministeri de Sanitat. Aquest fou un dels acords que s'adoptaren ahir en la reunió del Consell Interterritorial mantinguda a Madrid i a la qual assistiren el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, i el director general de Planificació i Finançament, Juli Fuster.Amb aquest objectiu, la Conselleria i el Ministeri signaran un conveni que es traduirà en inversions per garantir que els parts naturals es desenvolupin amb totes les garanties. La quantia del conveni és de 157.000.De fet, tres hospitals públics de les Illes, Son Llàtzer, Manacor i Mateu Orfila de Menorca, ja apliquen el part natural. L'experiència de l'Arxipèlag ha estat determinant perquè fos elegida per al projecte.

Els hospitals balears han estat pioners en aquest terreny, ja que la Llei de salut, aprovada l'any 2003, recull el dret de la dona al part natural. La normativa regula detalladament els drets de la mare i, en aquest sentit, totes les garanties que ha de tenir a la seva disposició si opta per un part natural. L'estratègia que ara impulsa el Ministeri amb les comunitats parteix de la base que el naixement és un procés fisiològic, i que els professionals sanitaris que participen en l'atenció al part hi han d'afavorir un clima de confiança, seguretat i intimitat, a la vegada que han de respectar la intimitat, dignitat i confidencialitat de les dones. Tots aquests principis són recollits per la Llei de salut de Balears de 2003.

L'estratègia també implica oferir atenció individualitzada basada en les necessitats de cada dona, respectant les seves decisions, sempre que no comprometin la seva seguretat ni la del nadó. Per això, s'incorporarà la participació activa de les futures mares en les decisions relacionades amb el part, per fomentar el seu protagonisme i responsabilitat.En la reunió es parlà també del pla de salut bucodental anunciat pel ministre, en la línia d'una acció que ja es desenvolupa a les Balears, l'anomenat PADI (Pla d'Atenció Dental Infantil), que ara rebrà una aportació de finançament de Madrid. Concretament, el 50% del cost de l'atenció rebuda per cada nin o nina, que xifra en 45 euros. La col·laboració permetrà l'aplicació més ràpida del PADI, és a dir, incorporant-hi més d'un tram d'edat cada any. Actualment, en el pla s'hi inclouen els nins de 6, 7 i 8 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.