algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Govern no podrà reobrir la línia de metro almanco fins d'aquí a dos mesos

SFM aprova el caràcter urgent de les obres a realitzar per acabar amb les deficiències

El Govern no podrà reobrir al públic la línia de metro i tornar a posar en marxa el servei almanco fins d'aquí a dos mesos. La Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori treballa per resoldre de manera urgent les deficiències detectades en el projecte, però al mateix temps amb prudència davant la gravetat de la situació i a l'espera dels resultats definitius de l'auditoria tècnica encarregada.

Aquest termini mínim de dos mesos, segons explicà ahir el conseller Gabriel Vicens a aquest diari, es calcula perquè es puguin executar les obres imprescindibles per acabar amb els problemes arreu de la línia suburbana i que han estat, entre d'altres coses, el motiu de les reiterades inundacions registrades des del mes d'agost passat.Precisament ahir, el consell d'administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), presidit per Vicens, aprovà qualificar de caràcter urgent la realització d'aquests treballs, alguns dels quals ja iniciats, per tal d'accelerar-ne l'adjudicació i la posterior execució.

No obstant això, el conseller advertí que els tècnics volen conèixer l'abast de totes les deficiències que detallarà l'auditoria tècnica abans de prendre qualsevol determinació. Així mateix recordà que ara com ara hi ha apuntalats 100 metres quadrats del sostre d'un túnel pel seu perill d'enfonsament. Vicens té previst, el proper dimecres, fer un balanç de les primeres inspeccions tècniques durant la seva compareixença en el Parlament a petició pròpia. Tant ell com el director general de Mobilitat, Antoni Verger, han explicat que l'auditoria s'allargarà diversos mesos per tenir un resultat tan exhaustiu com sigui possible amb l'objectiu que després sigui una eina útil per reclamar responsabilitats a les empreses encarregades de la redacció i l'execució del projecte.Sobre això, el conseller Gabriel Vicens mostrà preocupació, ja que «en moltes de les deficiències l'única cosa que es podrà fer és pal·liar la situació, però no donar-hi una solució definitiva, perquè allò que no podem fer és aixecar-ho tot i fer un metro nou».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.