algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El Consorci pagarà tots els danys del temporal arreu de Mallorca

L'ens assegurador indemnitzarà desperfectes causats per aigua i vent

El Consorci de Compensació d'Assegurances "l'ens públic que paga en substitució de les companyies asseguradores els casos de riscs extraordinaris" anuncià ahir que abonarà les indemnitzacions dels afectats pel temporal a tot Mallorca, sense fer distinció per zones, i tant si els desperfectes els ha causat el vent com les inundacions. Aquest ens estava pendent d'un informe de l'Institut Nacional de Meteorologia per delimitar les àrees on es superaren els 135 quilòmetres per hora, supòsit a partir del qual es fan càrrec de les indemnitzacions. A la vista de l'informe previ, el director d'Operacions del Consorci a Madrid, Alejandro Izuzquiza, afirmà que ja s'ha pres la decisió de garantir el pagament en tots els casos.

Cal recordar que podran accedir a aquestes indemnitzacions tots aquells damnificats que tenguin contractada prèviament una pòlissa amb una companyia asseguradora i que aquesta compti amb una sèrie de condicions. Per exemple, en el cas dels automòbils, aquests hauran de comptar amb una assegurança amb cobertura de danys pel propi vehicle, no és suficient amb la de tercers. Si és per pèrdua de beneficis és necessari que aquest supòsit es trobi especificat dins la pòlissa i que sigui conseqüència d'un dany directe en els béns assegurats, així com que aquests siguin de la propietat de l'assegurat.Izuzquiza considera que és prest per fer una estimació de la xifra total del que es pagarà a Mallorca. «És difícil fer estimacions fins que no es rebi tota la informació per part dels afectats», assenyala.

Aquelles persones que puguin accedir a les indemnitzacions han d'emplenar un imprès a la delegació del Consorci amb una estimació de l'import dels danys patits i les dades pel pagament. A més s'ha de presentar una còpia de la pòlissa, una fotocòpia del darrer rebut de pagament i del NIF o CIF de l'assegurador. La delegació del Consorci a Palma està situada al carrer de Sant Miquel, 68. Uns dies després rebran la visita d'un pèrit tassador d'assegurances per valorar els danys. Pel que fa a les ajudes, el Govern balear analitzarà, una vegada els ciutadans hagin fet les seves peticions, si les aprovades per l'Executiu central són suficients.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.