algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El PP creu innecessari augmentar la taxa de l'IBI i les escombraries

Els populars defensen congelar les tarifes per a l'any que ve

V.G. Palma.
El portaveu de la Comissió d'Hisenda del PP, Julio Martínez, assegurà ahir que l'increment «espectacular» d'algunes taxes municipals, previst per l'equip de govern per al 2008, reflecteix l'«afany recaptador» de l'equip d'Aina Calvo.Martínez recordà que els comptes municipals s'han vist reforçats gràcies a la Llei de capitalitat i al darrer pla d'inspecció popular encaminat a fer aflorar els que no pagaven impostos.

Per l'exdirector d'Hisenda de Cort, les dues noves injeccions econòmiques evidencien que «si hi ha un any en el qual no s'hauria d'apujar els impostos és precisament aquest». Segons ell, l'increment de les taxes reflecteix que «existirà un pressupost per a la república d'UM, per a la república d'EU i per a la república del PSM».

En aquest sentit, criticà que per primera vegada en 12 anys els ingressos i les despeses es duguin separadament. La raó, afegí, es deu al fet que l'equip de govern «no es posa d'acord en el tema. El Bloc vol fer pagar a Calvo la decisió de Son Espases i obliga la batlessa a dissenyar un pressupost per als seus companys de viatge». Martínez criticà que l'equip de govern estudiï augmentar l'IBI un 5'23%. Un augment que troba «desmesurat per a aquesta taxa aliena a la renda, que al final es traduiria en 3'2 milions més». A més, Martínez demanà a Cort que no consideri la pujada un 26% de l'impost d'escombraries, decretada pel Consell de Mallorca, i advocà per «liquidar el deute amb la institució a través d'altres impostos».En aquesta mateixa línia, rebutjà l'augment fins a un 16% de l'ORA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.