algo de nubes
  • Màx: 14.95°
  • Mín: 7.61°
14°

Dures crítiques per la contractació «a dit» d'un assessor per 55.000 euros l'any

PP-AIPC el posaran de gerent a Urbanisme per llançar el PGOU i reestructurar el departament

100202
En el ple de dilluns, foren molt debatudes les ordenances fiscals que l'equip de govern ha previst per a 2008.

Tots els partits de l'oposició a l'equip de govern (PP-AIPC) de l'Ajuntament de Manacor van criticar la contractació «a dit» d'un assessor com a gerent de l'àrea d'Urbanisme i, sobretot, que aquesta persona de confiança percebi un sou de 55.000 euros anuals. La persona elegida és Antoni Planas, redactor del Pla General d'Ordenació Urbana, aprovat inicialment pel Consistori i en fase de resolució d'al·legacions.En el ple, l'equip de govern va elevar una proposta de modificació de la plantilla i annexionar-la al pressupost de 2007. A part de l'esmentat gerent, es trauran a concurs quatre noves places: arquitecte, assessor jurídic, enginyer i auxiliar administratiu.

El regidor de la coalició d'esquerres (PSM, Esquerra i Els Verds), Joan Llodrà, va rebutjar la proposta: «No podem fer costat a una plaça digitada que té un sou de 55.000 euros». En la mateixa línia, Catalina Julve (ALM-UM) va afegir que «la creació de les altres places està justificada, però la de la persona de confiança que cobrarà 55.000 euros a l'any és un abús i un escàndol. És un sou que no cobra ni un director general del Govern». Igualment, des del PSOE, Júlia Roman va considerar que la plaça de gerent «hauria de contractar-se via concurs públic». «A Manacor, des que hi ha democràcia, l'urbanisme no ha funcionat a partir de criteris democràtics», va comentar Roman, qui va sol·licitar que «es creï la gerència d'urbanisme».

La resposta del portaveu de l'equip de govern, Llorenç Bosch (PP), sorprengué l'oposició i els assistents: «Guanyar 55.000 euros no és guanyar massa. No s'ha de fer demagògia amb aquest tema perquè aquest assessor va ser consensuat durant el mandat passat».Més enraonada va ser la resposta del delegat d'Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), que va justificar la contractació de Planas: «Per contractar un gerent s'hauria de fer un reglament i el procés seria llarg, i necessitam contractar-lo ara». Quant al sou, Amer va reconèixer que «és abundant, la veritat és que ho és i ho sabem. Les gerències són cares i nosaltres confiam en ell per portar endavant el pla general». «El fet que demanem un assessor és perquè hi hagi una persona de confiança, i el senyor Planas me'n mereix molta, mai no m'ha fallat», va afegir Amer.

El delegat d'Urbanisme explicà que la contractació de Planas i els quatre nous funcionaris permetrà reestructurar el departament i posar-hi ordre. Així, quedarà dividit en quatre àrees: gestió, planificació, llicències i infraccions urbanístiques.

Amer explicà que, a banda de posar en marxa el PGOU i «posar ordre» a Urbanisme, es necessita augmentar la plantilla davant els «grans projectes» que es començaran en breu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.