cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Les obres de Son Espases es reiniciaran avui si la UTE n'ha quantificat els danys

Aquest solar fou una de les zones més afectades pel temporal de dijous passat

75816
Treballadors de la UTE s'afanyaven ahir a posar ordre per poder reiniciar l'obra. Fotos: P.BOTA.

La UTE que té la concessió del nou hospital de referència de Balears reiniciarà avui les obres de construcció del centre. Aquestes han estat aturades des de l'agost passat, quan es decretaren els dos mesos de suspensió cautelar per estudiar el projecte deixat pel Govern del PP. La represa tan sols està pendent que les companyies asseguradores avaluïn i quantifiquin els danys patits per la tempesta de dijous passat. Durant tota la jornada d'ahir els esforços es concentraren a observar els terrenys, a estudiar els perjudicis provocats pel temporal i a elaborar un registre detallat de tot el material afectat.De fet, fonts del Servei de Salut explicaren que la UTE adjudicatària, integrada per Dragados, FCC, Llabrés Feliu i Melchor Mascaró, ja ha començat a contractar els operaris i està previst que sigui avui que les formigoneres i altra maquinària pesant puguin tornar a fer feina a ple rendiment.

Un altre tema en el qual està treballant la UTE és l'aprovisionament del material necessari per tornar a començar les obres, gran part del qual desaparegué o es féu malbé amb el vent. Divendres passat, el president del Govern anuncià que el nou hospital de referència es construiria al solar de la finca de Son Espases i mantingué els terminis d'execució i finalització de les obres, que hauran d'estar enllestides en el 2010.

Per la seva part, el conseller de Salut afirmà que les modificacions realitzades en el projecte no suposaran «grans canvis» en els treballs que ja s'havien dut a terme en els mesos anteriors per l'empresa, perquè durant la primera etapa de les obres tan sols s'havien efectuat els moviments de terra necessaris per fer-ne la part soterrada i començar a posar-ne els fonaments. S'ha de recordar que la tempesta no tan sols deixà danys materials, sinó també personals, ja que el temporal provocà ferides molt greus al vigilant de Son Espases, a qui han hagut d'amputar un braç, té politraumatisme cranioencefàlic i necessita ventilació assistida. El pacient està molt greu a la UCI de Son Dureta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.