algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El solar del nou quarter podria contenir restes arqueològiques

El Consell sol·licità fer-hi prospeccions, però Madrid no va contestar

El Departament de Patrimoni del Consell creu que el solar del quarter de la Guàrdia Civil on es construeix la nova caserna de la Benemèrita, pot contenir restes arqueològiques. De fet, abans que hi començassin les obres, l'Administració insular va sol·licitar a la Direcció General de la Guàrdia Civil poder dur a terme prospeccions. Tanmateix, Madrid «ni tan sols ha contestat», explica el regidor del Bloc de Felanitx, Miquel Àngel Bennàssar.

Aquestes declaracions les efectuà el regidor en el marc d'una concentració convocada pel Bloc que, amb el lema «Encara hi som a temps», reclamava que el nou quarter s'ubicàs en un altre lloc de la localitat.

Bennàssar va afegir que el fet que Madrid no hagi contestat la reclamació del Consell, és un greuge comparatiu: «Si cap veí hagués demanat permís per fer una casa, abans hauria d'haver realitzat els estudis arqueològics, però l'Administració de l'Estat ni tan sols ha respost a la petició formulada pel Consell».

Per la seva banda, el portaveu del Bloc, Nicolau Barceló, va explicar que «el nou quarter s'haura de construir en un lloc més accessible» i, si bé reconeix que la proposta arriba tard, «encara es pot rectificar». «Admetem que hauríem d'haver fet la proposta abans, però creim que el tema és de tal magnitud, que encara es pot tornar enrere», afegí Barceló.

Com a nova ubicació, el Bloc proposa la zona on es construeix actualment la ronda de circumval·lació: «Si els agents han d'intervenir en cap accident a la carretera de Campos, Vilafranca o Manacor, és molt més fàcil sortir dels afores del poble, en lloc d'haver de travessar tots els carrers del centre».

S'ha de recordar que la construcció del quarter ha estat envoltada de polèmica des del principi. La demolició de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil agafà tothom una mica de sorpresa, ja que va ser sense anunci previ. Fa poques setmanes el director general de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, en posà la primera pedra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.