algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Fallà el Meteorològic, hauria servit de res tenir el radar, s'hauria pogut preveure el temporal?

Els fòrums d'aficionats a la climatologia asseguren que el migdia de dijous ja sabien què passaria

Tan bon punt hagué acabat la tempesta, la Conselleria d'Interior apuntà que el centre Meteorològic no féu saber amb suficient antelació les dimensions del que s'apropava. Divendres, Agustí Jansà, director del Centre, i Arturo Gonzalo Aizpiri, secretari d'Estat del Canvi Climàtic, reconegueren que per ventura s'havien equivocat amb la predicció.

Això no obstant, Jansà volgué deixar clar que el centre balear només disposa de mitjans de previsió immediata i els fenòmens només es poden preveure amb una determinada antelació», digué Jansà.

Des de bon començament també plantejà la qüestió de la manca del radar del cap Blanc, que està pendent d'instal·lació des de fa dos anys. Així mateix, el secretari d'Estat féu saber que la instal·lació seria una realitat d'aquí a uns pocs mesos.

El fenomen que ocorregué a Mallorca dijous passat ha provocat un debat obert en els fòrums d'internet sobre meteorologia. Hi ha aficionats que asseguren que el que succeí ja es veia venir. N'hi ha que diuen que des d'Alacant era ben visible que el temporal estava a punt d'ocórrer.

Sigui com sigui, el que és cert és que a les sis de la tarda la plaça de les Drassanes i el passeig Sagrera eren com un torrent. N'hi hagué prou amb quinze minuts de pluja per inundar moltes zones, encara que els estralls els va fer el vent.

Un vianant descamisat s'hagué d'aferrar a un garrot per poder travessar el carrer. Els que el veieren el compararen a un gondoler pels canals de Venècia. En realitat eren els carrers de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.