algo de nubes
  • Màx: 19.08°
  • Mín: 9.02°
18°

Els damnificats tenen set dies per presentar l'informe del sinistre a les seves asseguradores per l'avaluació dels desperfectes

Un ens públic, el consorci de compensació, garanteix que pagarà els efectes d'inundacions

Tots aquells ciutadans que han patit les conseqüències de la forta tempesta de dijous i que comptin amb una pòlissa tenen set dies per presentar l'informe a amb la relació de desperfectes a la seva companyia asseguradora. Aquest és el primer pas per posar en marxa la màquinaria que els ajudarà a recuperar i poder reconstruir o substituir aquells béns que han sofert algun tipus de dany a causa de la tempesta, segons explica Gabriel Mas de Seguros Bilbao a Palma.

Una vegada feta aquesta passa les asseguradores envien un pèrit a valorar i quantificar els desperfectes. Com la visita d'aquest professional pot retardar-se uns dies, les mateixes companyies recomanen als seus clients fotografiar el material afectat i d'aquesta manera poder recollir, retirar o recomposar el que sigui més urgent o necessari.

En tot cas, des de la Caeb (Confederació d'Associacions Empresarials de Balears), el seu vicepersident, Bartomeu Servera, envià un missatge tranquil·litzador als damnificats ja que les asseguradores es faran càrrec de la situació. No només això, cal tenir en compte que pels casos en què s'han produït danys a persones o béns per determinats fenòmens de la natura i per alguns esdeveniments derivats de determinats fets d'incidència política o social, hi ha un ens públic, el consorci de compensació d'assegurances, que s'encarrega de compensar aquests danys. De tota manera, només es pot accedir a aquest servei si es té subscrita una pòlissa, ja que el fons que utilitza provenen d'una part del pagament de les assegurances de totes les companyies.

Fonts del consorci asseguren que el pagament dels desperfectes provocats per les inundacions està garantit. Mentre, pel que fa a les pèrdues pels efectes del vent, es troben a l'espera de l'informe de l'Institut Nacional de Meteorologia que els dirà si la força de les corrents entra dins els paràmetres en què ells es fan responsables.Una vegada que aquest ens finalitzi aquests tràmits per aclarir de quins desperfectes se'n responsabilitzarà, evitant així que ho facin les companyies asseguradores, els afectats tenen dos o tres dies per enviar la documentació necessària.

Amb la cobertura extra que dóna el consorci, Servera creu que els empresaris recuperaran els seus negocis i les pèrdues que ha causat la forta tempesta de dijous passat.Això sí, en molts casos, sobretot al polígon de Can Valero on algunes de les empreses han estan totalment desmantellades, el procés podria ser llarg i podrien tardar fins i tot setmanes en recuperar l'activitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.