algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Consell de Capitalitat aprova una partida de 46 milions per a inversions

Ahir quedà constituït aquest òrgan que estudia ara on es destinaran els doblers

El Consell de Capitalitat de Palma, que va quedar constituït ahir, va acordar en la seva primera reunió destinar una partida econòmica de 16 milions d'euros per a enguany i una altra de 30 milions d'euros per a 2008, que serviran de suport a l'Ajuntament per realitzar inversions en projectes a la capital balear.

Aquestes quantitats responen al que disposa la Llei de capitalitat, aprovada en el Parlament el 20 de desembre de 2006, i que, segons va recordar la batlessa, «no va comptar amb el suport de totes les forces polítiques».

No obstant això, va apuntar que els dotze representants del Consell de Capitalitat estan analitzant on s'empraran aquestes inversions, i va afegir que existeixen «moltes i diverses» prioritats que està estudiant la regidoria d'Hisenda, com és el pagament de deutes per expropiacions que té l'Ajuntament i altres necessitats en temes d'inversions bàsiques.

Sobre això, la primera edil va afegir que necessitaran un marge de temps per tancar i coordinar amb la resta d'administracions les inversions previstes, i poder arribar a un «acord conjunt», si bé, va argumentar que «el consistori ha de fer front a molts problemes, entre ells el del canòdrom de Palma».

Per la seva part, el tinent de batle de Benestar Social, Eberhard Grosske, va coincidir amb la batlessa en assenyalar que avui és un dia «bo» per a Palma, i es va mostrar «content» per l'acord del Consell de Capitalitat que permetrà que l'Ajuntament «tingui grans possibilitats de fer coses».

En compliment de la Llei de capitalitat ahir matí es va celebrar la sessió de constitució del Consell de Capitalitat de Palma al saló de Plens, i es van designar els representants de la Comunitat Autònoma, Consell de Mallorca i Ajuntament, en el que serà el principal organisme de desenvolupament de la normativa. La sessió va estar presidida per Calvo, la presidenta insular, Francina Armengol, i el conseller de Presidència, Albert Moragues.

Així, per part del Govern balear hi figuren, en l'esmentat Consell, el conseller d'Economia, Carles Manera, el responsable d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas i la titular de Benestar Social, Josefina Santiago. El Consell de Mallorca està representat per la consellera de Medi Ambient, Catalina Julve, el conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló, i el de Presidència, Cosme Bonet. Finalment, els membres del consistori que formen part del nou organisme són la regidora de Medi Ambient, Cristina Cerdó, el responsable de l'àrea de Benestar Social, Eberhard Grosske, i la regidora de Relacions Institucionals, Joana Maria Borràs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.