algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Consum estudia realitzar una nova regulació per al transport marítim

Palma acollí la reunió de tots els directors generals de la matèria

La directora de l'Institut Nacional de Consum (INC), Àngeles Heras, anuncià ahir a Palma que es desenvoluparan normatives específiques per regular el transport marítim a causa de l'augment de queixes i reclamacions que els usuaris han presentat sobre aquesta matèria.

Heras també apostà per trobar compromisos amb el sector dels creuers perquè sigui aquest mateix el que adopti mesures «d'autoregulació i bones pràctiques».

La directora de l'INC féu aquestes declaracions en el transcurs de la reunió a Palma de la Comissió de Cooperació del Consum, un òrgan integrat pels responsables de totes les comunitats autònomes d'aquesta matèria i en el qual es tracten «els temes més importants» dins l'àmbit de la defensa dels drets dels consumidors.

En aquest sentit, el conseller de Salut de Balears, Vicenç Thomàs, fou molt més precís en el seu discurs d'obertura de la Comissió, en què lamentà el «buit normatiu en l'àmbit de la Unió Europea» pel que fa als drets dels usuaris del transport marítim, tan important en una comunitat com les Balears pel «nostre fet insular».

Així mateix, per Thomàs s'han de començar a aplicar noves mesures de seguretat en aquest tipus de transport, motivades per l'increment que està tenint en els darrers anys un sector com el dels creuers.

El conseller afirmà que seria necessari «abordar algun tipus de legislació protectora», a la vegada que advocà per canviar «la normativa existent a fi de desincentivar» la sobrevenda, popularment coneguda com overbooking, que en ocasions practiquen les companyies.

Per altra banda, la directora de l'INC assegurà que aquest organisme mantindrà la vigilància sobre la venda de bitllets d'avió per internet després de l'escaneig informàtic que ha permès detectar anomalies a set pàgines web dedicades a aquesta activitat.

Pel que fa a aquesta qüestió, el director general de Consum de les Illes Balears, Diego González, va afirmar que el seu departament està tramitant un total de 26 denúncies per falsedat o per publicitat enganyosa contra empreses que comercialitzen bitllets d'avió a través de la xarxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.