nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Antich es decanta per Son Espases però fins avui no es revelarà la incògnita

La suspensió d'obres s'ha esgotat i el Govern ja té un projecte d'hospital modificat

El president del Govern, Francesc Antich, es decanta per mantenir l'hospital de referència a Son Espases, però no serà fins avui que el seu Executiu reveli la incògnita i faci públic quin serà l'emplaçament definitiu del centre sanitari. El president mantingué, fins ahir mateix, els seus dubtes per l'alternativa de Son Pons, defensada pels seus socis del Bloc "Biel Barceló, Eberhard Grosske i Joan Lladó, passaren ahir pel Consolat" i per la presidenta del Consell, la socialista Francina Armengol, que participaren en la maratoniana ronda de contactes duita a terme al Consolat. Antich també parlà amb els altres socis: UM.

A banda de l'oposició del Bloc i d'una part important del PSIB liderada per Armengol, l'opció de Son Espases despertaria el rebuig de diversos consellers socialistes. Alguns, de pes. En canvi, l'entorn més immediat del president i dos dels seus consellers de confiança, el de Presidència i el de Salut, aposten clarament per mantenir l'emplaçament actual. Si, com molts donen per fet, finalment és aquesta la decisió que es fa pública avui, el Govern deixarà clar que no s'executarà el mateix projecte que impulsà el PP. De fet, ja s'han previst modificacions al dibuix de l'hospital. També reconeixeran que aquesta no seria l'opció que haurien triat, però diran que no ha quedat més remei que continuar unes obres iniciades.

L'Executiu no volgué confirmar ahir si després del Consell de Govern que tindrà lloc avui serà el president Francesc Antich qui comunicarà oficialment la decisió i n'explicarà els motius. Això respon que el Govern no haurà de prendre cap acord perquè les obres continuïn a Son Espases: acaba el termini de la suspensió cautelar decretada el 3 d'agost i no cal un acord en Consell de Govern, sinó que n'hi hauria prou amb una ordre de l'Ibsalut perquè es reprenguin les obres. Això sempre que s'acabi optant per Son Espases.

El president Antich no volgué revelar la decisió final als seus socis de Govern en les diverses reunions mantingudes durant la jornada d'ahir. Al darrer d'aquests encontres, realitzat al Consolat de Mar, hi participaren Barceló Grosske i Lladó. Sortiren de la trobada amb la impressió que l'opció de Son Espases té més possibilitats que les altres alternatives, però ningú no s'atreví a donar-ho per fet. No serà fins avui que el Govern ratificarà una difícil decisió que s'ha treballat durant els darrers dos mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.