cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

L'AMPA vol que es retiri la concessió a l'empresa del menjador de l'escola

Serunion ha registrat diversos casos d'intoxicacions a diferents ciutats de la Península

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del Col·legi Públic Mestre Guillemet, de Santa Eugènia, demanen que es retiri la concessió del servei de menjador escolar a l'empresa Serunion, ja que «el menjar no agrada als nins i tenim por que s'intoxiquin, com ja ha passat a diferents llocs de la Península», afirmaren els portaveus de l'AMPA. Aquesta empresa de catering va obtenir la concessió del menjador de l'escola de Santa Eugènia l'any passat, i s'hi apuntaren 50 escolars. Dues setmanes més tard només en quedaven 30 d'apuntats i enguany només se n'hi inscriviren quatre, dels quals a dia d'avui només en queda un. «L'empresa es queixa que hi ha menys al·lots dels que es van apuntar, no entenen que als al·lots no els agrada el menjar», van afirmar els pares i mares.

Des de l'AMPA van explicar que Serunion porta el menjar congelat des de
Barcelona cada divendres. Aquest menjar ha de romandre a una temperatura de 2 a 4 graus, ja que si la temperatura és major hi ha risc d'intoxicació. El problema és que la xarxa elèctrica del col·legi no està preparada per suportar la potència que requereixen els refrigeradors per conservar els aliments i moltes vegades salta l'automàtic. «Tenim la necessitat de tenir un menjador operatiu perquè els al·lots puguin menjar a l'escola, però no volem aquest menjar. Vam proposar a Serunion, fa tres setmanes, que contracti un cuiner perquè faci el menjar en el col·legi però encara no hem rebut resposta. Ens sentim impotents perquè el poble és petit i passen de nosaltres», van explicar des de l'AMPA.

Els portaveus de l'AMPA es van reunir amb la Conselleria d'Educació perquè retiri la concessió a Serunion, però els van respondre que és la pròpia empresa la que ha de renunciar. Per aquest motiu estan estudiant presentar una denúncia, perquè consideren que Serunion no compleix el contracte, ja que actualment no es fa càrrec del menjador perquè només hi ha un al·lot. A més, també reivindiquen més participació de la Conselleria, perquè consideren que estan actuant amb «passivitat» i són «poc efectius».

L'únic al·lot que queda al menjador de l'escola ha passat quatre dies sense l'atenció de la monitora, ja que aquesta es va desvincular de l'empresa. «Volem que la Conselleria actuï i enviï una carta a Serunion perquè s'arregli aquesta situació, però ni la Conselleria ni l'empresa atenen les nostres demandes», van afirmar.

Per altra part, cal destacar que a diferents llocs de la Península ja s'han registrat diversos casos d'intoxicacions pels aliments de Serunion, com a una escola de Sevilla i a Badajoz, a una residència de persones majors a Astúries, a l'Hospital d'Alacant i, a Mallorca, a l'Hospital de Son Dureta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.