algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

UM cerca un candidat 'no marcat' i de consens per rellevar Munar

Una tercera via es planteja com a alternativa a Ferrer o a Nadal

Q.TORRES. Palma.
L'anunci de Maria Antònia Munar de no repetir com a presidenta d'Unió Mallorquina obre el meló de la seva successió quan encara queden, com a mínim, dos mesos perquè se celebri el congrés del partit. L'actual cúpula dirigent aposta per un successor que sigui de consens, que integri i que no estigui marcat per representar només una sensibilitat concreta. Dos noms són els que han sonat fins ara com a possibles candidats, el del batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, i el del regidor de Palma, Miquel Nadal. Cap dels dos s'ha postulat i alguns consideren que el segon no ho farà. Però el cas és que tots dos representarien sensibilitats concretes del partit.

Per tant, d'entrada, cap d'ells encaixaria amb el perfil dibuixat per l'actual direcció. Per això, no es descarta una 'tercera via', un candidat 'no marcat', de consens i que encapçali una candidatura que «integri tots els sectors». I comencen a sonar noms com el del batle de Campos, Guillem Ginard; el del conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt; o el del conseller de Turisme, Francesc Buils.

Tot i que l'actual coordinador d'UM i portaveu parlamentari, Tomeu Vicens, s'ha cansat de repetir que no optarà a la presidència, molts encara el situen a les quinieles. Precisament ahir, la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, defensà que amb la seva renúncia a la reelecció pretén afavorir un «relleu generacional» i recalcà que al partit hi ha «moltes persones» que poden ser presidents. Munar confià que el seu substitut sigui elegit «en breu» perquè, reiterà, UM és una formació «unida» i «no hi haurà cap problema» per elegir-lo. També deixà clar que no deixa la política i continuarà presidint el Parlament. Al mateix temps advertí que ara és «un bon moment» perquè el partit tingui aliats a Menorca i a Eivissa. l

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.