nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La conselleria de Salut estudia crear la primera Unitat de Mama

Thomàs es reuní amb l'Associació de Dones de Balears per la Salut

El conseller de Salut, Vicenç Thomas, manifestà ahir la voluntat política de crear una Unitat de Mama a les Balears en el decurs d'una reunió mantinguda el matí d'ahir amb representants de l'Associació de Dones de les Illes Balears per a la Salut (ADIBS). Thomas contestà així la petició de l'associació de comptar amb «una finestreta única» multidisciplinar (cirurgia, ginecologia, oncologia, psicologia, fisioteràpia, etc.) per tractar el càncer de mama i disposar d'una atenció integral per a aquesta malaltia.

El conseller de Salut assenyalà que crear aquest dispositiu assistencial no és una qüestió tan econòmica com organitzativa i destacà la necessitat d'implicar els professionals en el projecte, que s'emmarca en un planejament sanitari des de la perspectiva de gènere i progressista.A la reunió hi assistiren per part d'ADIBS: la seva presidenta, María José Hernández, Magda Travería i Elisa Pons i, també, hi fou present la directora general de Salut Pública i Participació, Margalida Buades.

Per la seva banda, la presidenta d'ADIBS assegurà que Thomas «s'ha compromès a donar-nos un resposta, en dos mesos com a tard, sobre la creació d'aquesta unitat. Un espai únic on les dones puguin trobar tots els especialistes implicats en els tractaments de la mama».A més, el conseller explicà altres programes com el cribatge del càncer de mama i de cèrvix, on està previst augmentar el número d'aquestes proves entres les dones illenques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.