nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La Sala apuja un 25% l'IBI entre fortes crítiques de l'oposició

Denuncien les exagerades despeses de la passada legislatura

L'equip de govern (PP) de l'Ajuntament de Felanitx va aprovar al ple del passat dilluns vespre una important pujada de taxes i imposts per a l'any 2008.

D'entre la vintena de taxes i imposts, una de les més importants és l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'antiga contribució urbana, que s'incrementarà un 25%, més el 2% que apuja el Govern Central. Aquest va ser un dels punts més debatuts i criticat pels grups de l'oposició, que consideraren l'augment «desorbitat» i acusaren l'equip de govern d'haver fet «una mala gestió econòmica a la passada legislatura».

Antoni Nadal (PSOE), va explicar que «aquest augment ve pel desgavell de l'anterior legislatura. Les pujades no estan justificades». Colau Barceló (Bloc) va comentar que «a la darrera legislatura, els regidors tenien el mal hàbit de gastar i ara hi ha les factures pendents». A més, va afegir que «l'augment és molt exagerat, pareix un IBI de La Castellana de Madrid. Aquí és Felanitx». També afegí que «no veiem que els serveis augmentin amb la mateixa proporció que els impostos. Tindrem un 25% de més bons serveis?», demanà.

Toni Peña (UM), a la seva intervenció va comentar que la pujada és «escandalosa» i que «realment pujarà un 27'5%». La batlessa, Catalina Soler, es va comprometre a no augmentar més que l'IPC "un 3% anual" els propers anys, mentre que Rafel Roig, regidor d'Hisenda, justificà la pujada dient que «ara es donen serveis que abans no tenien, com ara la piscina coberta o gespa al futbol».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.