nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'exbatle Cifre (PP) autoritzà les farmàcies a no fer guàrdies de nit

El nou equip de govern anul·là ahir l'ordre per garantir el servei

L'exbatle de Pollença Bartomeu Cifre (PP) va autoritzar "un mes abans d'eleccions" els farmacèutics de Pollença a no fer guàrdies nocturnes entre les 22 i les 9 hores, fet que obligà els veïns del municipi a recórrer a la farmàcia de guàrdia d'Alcúdia. El nou equip de govern municipal (UM, PSOE i PSM), que es va assabentar dels canvis a través de l'Ajuntament d'Alcúdia, va aprovar ahir un contradecret anul·lant l'ordre de Bartomeu Cifre, per impedir així que l'anterior decret arribi a entrar en vigor i garantir el servei per les nits.

Els farmacèutics i l'exbatle Bartomeu Cifre justifiquen la decisió d'eliminar les guàrdies perquè entenen que, amb el servei de PAC, les necessitats nocturnes estan prou cobertes. Després de realitzar un estudi d'incidències, asseguren que la majoria d'urgències no són tals, sinó que responen a una «falta de previsió» dels usuaris.

El president del Col·legi de Farmacèutics, Antoni Real, va explicar ahir que «entenem que centralitzant les guàrdies a Alcúdia es millora el servei, perquè és a només 9 quilòmetres de Pollença i els usuaris de Pollença no hauran de recórrer el poble d'una farmàcia a l'altra fins a saber qui està de guàrdia, sinó que tindran sempre la mateixa farmàcia de referència».

El nou equip de govern de Pollença no comparteix aquesta opinió i pensa que, ja que el de les farmàcies no és un mercat de lliure competència, els farmacèutics han de complir uns serveis mínims.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.