algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

El Consell intentarà que s'aprovin les NS del poble el mes que ve

La consellera es reuní amb el batle per conèixer la situació

El municipi de Binissalem podria tenir aprovades les noves normes subsidiàries el proper mes de novembre. Després de la reunió d'ahir entre la consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubon, i el batle de Binissalem, Jeroni Salom, la consellera es comprometé a donar una empenta a les Normes Subsidiàries del municipi, per tal que es puguin aprovar en la comissió d'urbanisme del Consell de Mallorca del proper mes de novembre.

Per part seva, el batle va fer una valoració positiva de la reunió ja que, segons Salom, «és important que des del Consell es tenguin en compte els municipis i especialment en els temes de territori». Així mateix, Salom volgué deixar clara la voluntat que el municipi de Binissalem no creixi més, ja que «en els darrers anys ha crescut molt i de manera molt ràpida», digué el batle.

D'altra banda, en la reunió d'ahir també es parlà dels habitatges de protecció oficial, la primera fase dels quals s'aprovà durant la legislatura passada i la segona fase està pendent fins que s'aprovin les noves normes subsidiàries. La consellera insular expressà el seu interès en el tema de l'habitatge i manifestà que «som conscients de les necessitats de la societat d'avui dia».Així, la consellera Maria Lluïsa Dubon instà els ajuntaments a treballar conjuntament amb el Consell per tal de poder posar a disposició del Govern de les Illes Balears sòl públic, per poder construir habitatges de protecció oficial.

El batle de Binissalem destacà la importància de «posar fil a l'agulla en la diciplina urbanística», tema que també tractaren en la reunió d'ahir i explicà que «serà molt més fàcil posar ordre en aquests temes, una vegada que les noves normes s'hagin aprovat, ja que tot estarà més clar».De cara a l'oficina d'informació territorial per als ajuntaments, que posà en funcionament el Departament de Territori del Consell fa dues setmanes, Jeroni Salom expressà que «és una bona idea que des del Consell posin a disposició aquesta ajuda tècnica, que facilita als ajuntaments l'adaptació al Pla Territorial».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.