algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Cort cerca la manera de limitar el nombre d'oficines i bars als polígons

Estudia canviar el PGOU, eliminar la permissivitat i que prevalgui l'ús industrial

T.B. Palma.
Encara no hi ha una decisió presa però l'objectiu és clar: eliminar les excepcions aprovades a l'època del PP i garantir l'ús industrial i de serveis als polígons. Fonts del Consistori de Palma, dels diferents partits que conformen l'actual majoria municipal, han confirmat a aquest diari que el Departament d'Urbanisme, que dirigeix personalment la batlessa, ha encarregat un estudi amb vista a aprovar nous usos per als polígons i evitar, a partir d'ara, la proliferació d'oficines, bars i fins i tot un altre tipus d'equipaments i zones de lleure.

Aquest assumpte es porta amb summa discreció a l'Ajuntament ja que, en línies generals, el que s'està preparant és una «moratòria». Hi ha alguns serveis que encara podrien legalitzar-se però altres nous ja no. Palma no és una ciutat industrial sinó més aviat de serveis i això és el que va portar l'anterior equip a obrir la mà a negocis i a instal·lacions que en altres ciutats no s'instal·larien a un polígon, sinó al casc urbà. El sòl industrial és, en molts casos, més barat i aquest fet s'utilitza per alguns empresaris.

Fonts empresarials han expressat a aquest diari el seu temor que algunes inversions que havien previst no puguin dur-se a terme, sobretot en transcendir el propòsit de l'equip de govern d'abordar aquesta reforma. Els bars i cafeteries dels polígons han de pertànyer a una empresa que desenvolupa allà la seva activitat?, han de ser exclusivament cantines d'empreses?, hi pot haver sales de concerts?, cal modificar els volums i evitar les oficines? Totes aquestes qüestions són les que s'estan valorant en aquests moments pel Departament d'Urbanisme. Des del sector empresarial s'argumenta que Palma és una ciutat de serveis i que l'actual norma permissiva té justificació.

Avui es reuneix la Comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma, encara que no les clar que prengui una decisió sobre això.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.