cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Arrestat un clan de falsos «bruixots» brasilers a Palma que estafava clients

Cobraven altíssimes quantitats per treure la «mala sort» i allunyar «mals esperits»

69906
Una de les acusades ahir al jutjat de guàrdia de Palma. | VASIL VASILEV.

Vuit membres d'una mateixa família de nacionalitat brasilera han estat detinguts pel Cos Nacional de Policia de Palma acusats d'estafar nombrosos clients que acudien a treure's la «mala sort». La «santera», anomenada Dora, i el seu espòs, Hugo, suposadament «allunyaven» els mals esperits i tenien una àmplia clientela a Còrdova i Saragossa i recentment s'havien instal·lat a Mallorca. Els investigadors seguien els seus passos des que es van interposar denúncies contra ells per presumpta estafa i van esbrinar que cobraven quantitats molt elevades de doblers per sessions de «santeria».

Durant aquest cap de setmana els agents procediren a la detenció de la parella, els seus dos fills, i altres membres del clan, tots ells de nacionalitat brasilera. Un problema per la falta de traductor impedí que poguessin prestar declaració i ahir els acusats foren posats a disposició judicial, al jutjat de guàrdia de Via Alemanya.

El clan arribà el dematí i l'horabaixa gairebé tots els implicats continuaven als calabossos, a l'espera que el jutge decidís si els deixava en llibertat o decretava el seu ingrés a presó eludible amb el pagament de fiança. Algunes de les dones detingudes hagueren de donar el pit als seus nadons mentre eren privades de llibertat i un traductor de portuguès serví com a intèrpret. Les diligències judicials foren lentes pel gran nombre de detinguts que ahir coincidiren al jutjat de guàrdia: vuit per part del clan brasiler i una vintena d'imputats per altres assumptes.

El Cos Nacional de Policia intervingué 70.000 euros que suposadament la família sud-americana havia cobrat de «treballs» recents relacionats amb la màgia negra. A un dels clients que acudiren a l'habitatge de Palma on atenien li demanaren, suposadament, 40.000 euros per alliberar-se d'un fatídic mal d'ull que el tenia amargat. A una altra víctima li tragueren 20.000 euros i a un tercer afectat 10.000 euros. Evidentment, després de pagar aquelles quantitats la situació personal dels clients no canvià el més mínim, per la qual cosa van comprendre que havien estat estafats. A Mallorca no se sap quants damnificats hi ha.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.