muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Afers Socials dissoldrà la Fundació contra la violència de gènere

Consideren que els objectius els ha d'assumir l'Institut de la Dona

La Conselleria d'Afers Socials té la intenció de dissoldre la Fundació contra la Violència de Gènere. Així ho confirmà la directora de l'Institut de la Dona (IBD), Lila Thomàs, qui explicà que el principal motiu d'aquesta dissolució és que «la nova administració considera que els objectius d'aquesta fundació estan totalment assumits per l'IBD».

Thomàs explicà que totes les empreses col·laboradores amb aquesta fundació estan rebent una carta oficial remesa des de la Conselleria de Fina Santiago en la qual els dóna a conèixer la decisió i se'ls expliquen els motius d'aquesta. «Esperam que totes els empreses que col·laboraven amb aquesta institució, continuïn fent-ho amb nosaltres, ja que els objectius són exactament els mateixos: lluitar contra la violència de gènere, però des de l'IBD», explicà la directora de l'Institut de la Dona. Però altres fonts consideraren que s'ha d'evitar deixar en mans de la iniciativa privada les aportacions econòmiques per desenvolupar una sèrie d'iniciatives vinculades a la lluita contra els maltractaments i la violència masclista.

El novembre de 2004, el Govern balear, el Consell de Menorca i el d'Eivissa i Formentera, juntament amb l'Ajuntament de Palma, constituïren la Fundació Balear contra la Violència de Gènere, amb un pressupost que ascendia als 180.000 euros. Segons l'anterior Executiu autonòmic del Partit Popular, aquesta fundació havia de liderar i posar en marxa programes de prevenció, els quals contemplaven la implantació de sistemes telemàtics per localitzar dones que podien ser objecte de maltractaments.

A més, un altre dels objectius principals de l'entitat era conscienciar la població de les Illes que la violència de gènere és un problema de tota la societat i reunir fons per investigar noves formes de combatre les agressions contra les dones.

Entre les empreses que s'adheriren a la fundació, hi ha Sa Nostra, Grup Fer, Gesa-Endesa i Colonya Caixa de Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.