algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Palma s'omple per un dia de policies nacionals

Els agents celebren la seva diada amb una desfilada a Antoni Maura i convoquen centenars de curiosos

Q.TORRES. Palma.
L'avinguda Antoni Mau-ra de Palma es convertí ahir en la zona de l'Estat amb més policies per metre quadrat. La Policia Nacional hi celebrà la festivitat dels Sants Àngels Custodis, el seu dia gran, amb una desfilada que incloïa des de cans policies fins a helicòpters. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, fou l'encarregat de presidir la jornada. L'himne espanyol serví per donar inici a l'acte central de la diada i per acompanyar el ministre; el president del Govern, Francesc Antich; el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho; i el director general de la Policia i la Guardia Civil, Joan Mesquida, quan passaren revista a una representació del cos.

Centenars de persones s'ho miraven d'enfora, afectats per unes fortes mesures de seguretat que impedien l'accés a la part interior d'Antoni Maura a tot aquell que no tingués invitació. Tots es quedaren mirant al cel quan una formació de sis helicòpters de la Policia obrí una desfilada que serví per mostrar als assistents tot tipus de vehicles policials, unitats especials de motos i guies canins vinguts de diversos punts de l'Estat. Fins i tot es mostrà una llanxa per a operacions antidroga, unitats mòbils per expedir DNIs, un laboratori rodant per a actuacions especials o les típiques furgonetes per a intervencions. Tancà la desfilada per terra una formació de cavalls manats per policies vestits d'època. A l'aire, els helicòpters tornaren a sobrevolar Palma.

La banda del Cos Nacional de Policia posava la banda sonora i, des de les tribunes instal·lades per a l'ocasió, s'ho miraven les principals autoritats espanyoles i de Balears. A banda de Rubalcaba, Antich, Mesquida i Camacho, ocuparen la llotja preferent la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; el delegat del Govern, Ramon Socias; la presidenta del Consell, Francina Armengol; la batlessa de Palma, Aina Calvo; i el director adjunt Operatiu, Miguel Àngel Chico.

El president del TSJB, Antoni Terrassa; i el fiscal en cap del TSJB, Bartomeu Barceló, eren a segona fila. En una altra tribuna es va poder veure l'exbatlessa de Palma, Catalina Cirer; la diputada estatal del PP, Maria Salom, la consellera d'Interior, Maria Àngeles Leciñena; o el conseller insular de Presidència, Cosme Bonet.

El Dia de la Policia havia començat a les 10.30 hores, amb una eucaristia en honor als Sants Àngels Custodis a la parròquia de Sant Nicolau, presidida pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui. I si la desfilada fou l'element més vistós de l'acte central, els moments més emotius es visqueren amb l'homenatge que es rendí en memòria dels agents que han mort en acte de servei. Mentre els anaven anomenant un a un, un grup de policies oferia una corona de flors al símbol de la policia. També fou emotiva l'entrega de condecoracions. Reberen creus al merit policíac institucions com l'Ajuntament de Palma o l'Agència Tributària, el comandant general de Balears, José Emilio Roldán; el batle de Maó, Artur Bagur; o el magistrat d'aquesta ciutat, Bartomeu Mesquida, germà al'hora del director general de la Policia.

Entre els molts agents que reberen ahir condecoracions, destacaren les dues joves agents en pràctiques que intervingueren aquest estiu en la detenció d'un membre d'ETA a Santander.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.