cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

L'anterior Govern reduí canonades de Son Castelló per fer-hi el metro

Tampoc no s'instal·laren cobertes a les estacions per protegir-les de la pluja

88634
Imatge de les obres d'urgència que han obligat a aixecar una de les voreres del polígon de Son Castelló.

El Govern del Partit Popular reduí i modificà les canonades o col·lectors de pluvials del polígon de Son Castelló perquè hi passàs el metro, la qual cosa ha agreujat encara més els problemes de drenatge que pateix el polígon. I és que el suburbà es construí en aquesta zona de Palma considerada inundable, segons el plantejament.

Són diverses les deficiències detectades a la línia que provoquen inundacions i han obligat a iniciar-hi unes obres d'urgència. Segons ha pogut saber Diari de Balears, el projecte constructiu preveia que es fessin cobertes a ambdós accessos de les estacions de Via Asima, camí dels Reis i Son Castelló, però no foren executats. Segons un informe del Govern sobre les inundacions del mes d'agost, la falta de protecció a les entrades facilita l'accés de l'aigua per les escales sense cap tipus de barrera.

Pel que fa als col·lectors de Gran Via Asima, que abans tenien un traçat lineal i transcorrien per on ara passa la línia del metro, foren modificats i units amb colzes, la qual cosa reduí la velocitat de l'aigua que recullen i ara no donen a l'abast quan cau una pluja de tan sols 50 litres per metre quadrat. En alguns punts de la xarxa, els col·lectors de pluvials foren reduïts gairebé a la meitat del seu cabal i ara recullen menys aigua.

En aquest sentit, el gerent de l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Jaume Jaume, explicà que «abans l'Ajuntament tenia dos col·lectors: un de 600 mil·lilitres i un altre que era de 600 mil·lilitres i després augmentava fins a 800 i acabava en 1.000 mil·lilitres en arribar a la rotonda de Gran Via Asima». «Amb la construcció de les obres del metro, els col·lectors foren desviats amb colzes per darrere de l'estació. A un costat, el de 600 es va mantenir igual, però el col·lector de 1.000 mil·lilitres se substituí amb uns colzes de 600 en alguns punts, la qual cosa provoca que no hi passi el mateix volum d'aigua», concretà. D'altra banda, la canonada de pluvials del carrer Prínceps d'Espanya quedà tallada en un tram, circumstància que provoca que el sistema es col·lapsi, segons Jaume.L'informe sobre les inundacions del mes passat ha arribat a detectar fins a quinze deficiències a causa de problemes a les boques de ventilació i entrada al metro, manca de funcionament de bombes a Son Fuster Vell i avaries en el subministrament elèctric.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.