muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El preu de l'habitatge usat creix un 7'1% el primer semestre a Balears

Les Illes són la comunitat amb l'increment més elevat de l'Estat

El preu del metre quadrat de l'habitatge usat a Balears ha registrat un creixement del 7'1 per cent durant el primer semestre d'enguany, segons l'informe publicat per l'empresa d'intermediació immobiliària Expofinques.Aquest fet suposa un increment important en el preu de l'habitatge a les Illes i situa l'Arxipèlag com la comunitat amb un major augment, seguida d'Andalusia amb una pujada del 6'5 per cent, i a distància de la mitjana estatal que es troba en el 4'3 per cent. Canàries, el País Valencià, Múrcia i Catalunya registren creixements més moderats, amb un 2'2 per cent, un 1'2 per cent, un 2'7 per cent i un 0'5 per cent, respectivamente.

L'informe de la immobiliària mostra com el preu mitjà del metre quadrat a les Illes continua creixent i ja assoleix la xifra de 2.679 euros, 177 euros més que durant el mateix període de l'any passat. Tot i així, la comunitat més cara per adquirir un habitatge és Catalunya on la mitjana del preu del metre quadrat arriba gairebé als 3.500 euros, seguida de Madrid que supera els 3.400 euros.

Per contra, les regions més econòmiques per comprar un habitatge són Canàries, on el preu del metre quadrat és de 1.494 euros, seguida del País Valencià, amb una valoració del metre quadrat que es troba per damunt els 1.600 euros.En l'anàlisi del conjunt de l'Estat els casos d'estancament i de reajustament a la baixa «encara són minoritaris» apunta l'informe d'Expofinques. La mitjana estatal del preu del metre quadrat per a habitatges de segona mà se situa en els 3.120 euros. Així significa que s'ha produït un augment del 4'3 per cent en relació al juliol de l'any passat.

En aquest sentit, conclou que els preus d'aquesta tipologia d'habitatge continuen a l'alça i que sobretot ho fa a les comunitatsde Balears, Andalusia, país Valencià, Galícia, Castella la Manxa, Múrcia i Canàries. Per altra banda, l'estudi indica que el preu mitjà estatal de venda d'un immoble de segona mà assolí els 292.000 euros en els sis primers mesos de l'any, fet que suposa un increment del 6'1 per cent respecte el mateix període de 2006. Les dades de l'informe d'Expofinques estan basades en les operacions de compravenda realitzades per la immobiliària durant el primer semestre de 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.