algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

L'exmecenes de l'esport condemnat per narcotràfic reingressa a la Policia

José Perelló era agent a Palma i demanà l'excedència a mitjan 90

José Perelló, l'exmecenes de l'esport a Mallorca que el maig de l'any passat acceptà una condemna de tres anys de presó per tràfic de cocaïna, ha sol·licitat el seu reingrés a la Policia Local de Palma, cos al qual pertanyia i del qual sol·licità l'excedència a mitjan dècada dels 90 per dedicar-se als seus negocis. La sol·licitud ha estat acceptada i en principi dilluns vinent es reincorporarà a la caserna de Sant Ferran, una mesura que ha causat estupor entre diversos membres de la plantilla. El 31 de maig de 2006 aquest diari publicà la notícia que el mecenes de l'esport, que llavors era president de la Fundació Espai Global d'Esports i Cultura (FEGEC), havia acceptat la condemna de tres anys i que no ingressà a la presó en al·legar el seu advocat que sofria una greu addicció al consum de cocaïna.

En conèixer-se la notícia, a Sant Ferran s'ordenà l'obertura d'un expedient, que quedà en suspens perquè el policia estava en excedència.
En passades dates, Perelló sol·licità el reingrés i, entre altres tràmits, tingué una entrevista amb l'instructor del seu expedient. Sembla que el primer assegurà que el problema de la seva addicció ja estava solucionat perquè havia fet una cura en el Projecte Home; per part de l'instructor es donà via lliure que Perelló pugui reincorporar-se al seu lloc de feina. Fonts sindicals han informat que legalment es tracta d'una plaça que té en propietat i no és motiu d'expulsió el fet que fos condemnat. La fundació que presidia Perelló esponsoritzava més de 1.000 esportistes a les Balears, la majoria d'ells a Mallorca, i diversos clubs, entre els quals el Santa Ponça de futbol i el Porreres i el Calvià de bàsquet. Aquests equips tingueren greus problemes, ja que no reberen les quantitats que, en principi, els havia promès Perelló.

També altres persones, clubs i entitats presentaren diverses querelles contra Perelló. L'acusació global era d'una presumpta estafa per valor d'una quantitat propera al milió d'euros.D'altra banda, el 23 de març d'enguany, el Jutjat de Primera Instància número 4 de Palma dictà una sentència en la qual s'ordenava a José Perelló que abandonàs un habitatge, al carrer Andreu Jaume Nadal de Palma, en el qual vivia en règim de lloguer. El llogater no havia fet efectius els pagaments de diverses mensualitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.