muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Bono revela que fou Antich qui li oferí Mesquida per al Ministeri

L'exministre critica a Palma que s'exageri la crema de fotos del rei

L'exministre de Defensa, el socialista José Bono, confessà ahir que fa tres anys, quan fou nomenat ministre, l'actual president del Govern balear, l'«amic» Francesc Antich, li telefonà i li proposà que s'endugués al Ministeri el mallorquí Joan Mesquida, ara màxim responsable de la Policia i la Guàrdia Civil.

Bono féu aquesta confidència durant la conferència que pronuncià a Palma, convidat per la cadena de ràdio Onda Cero. Davant un centenar de persones, Bono es declarà un «patriota». L'acte, presentat per Mesquida, comptà amb la presència del president Antich; de la presidenta del Consell, Francina Armengol; del delegat del Govern, Ramon Socias; de la tinent de batle de Palma, Cristina Cerdó; de la consellera Margarita Nájera i del president de la Cambra de Comerç, Joan Gual.Abans d'intervenir, Bo-no criticà els ajuntaments que no llueixen la bandera espanyola, rebutjà la retirada de tropes d'Afganistan i acusà el PP de comparar la «missió de pau» amb la «guerra il·legal» d'Iraq per reduir les seves «responsabilitats».

Al mateix temps, advertí que no li agraden les reformes estatutàries que «serveixen de trampolí» per als independentistes perquè «el més ranci d'Espanya» és la pretensió de voler constituir privilegis sobre altres. Assegurà que li hauria agradat que Antich no depengués dels independentistes per governar i avançà que «sempre combatré» els secessionismes des de la democràcia. També condemnà la crema de fotos del rei, però criticà que el PP ho exageri i doni importància a la «minoria» per fer creure que «Espanya es trenca». Finalment, apuntà que no ha deixat la política, però «ara em toca ser un peó».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.