algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Els tècnics d'Emaya alertaren el Govern del PP que el metro es construïa amb deficiències

Els contractistes afirmaren que era una solució provisional que es repararia amb la restitució de canalitzacions

Els tècnics de xarxes de l'empresa municipal d'aigües i clavegueram de Palma (Emaya) ja alertaren el Govern del Partit Popular que el metro es construïa amb deficiències. Així ho detallà ahir la tinent de batle i presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, que reiterà que l'empresa ha de quedar al marge de les acusacions a causa de les inundacions al suburbà, que han obligat a tancar de manera indefinida aquest transport públic inaugurat fa tan sols cinc mesos.

D'aquesta manera, Cerdó assegurà que «els tècnics de la casa no participaren en la definició tècnica del sistema d'evacuació i el projecte fou presentat com un acte consumat». «Quan foren alertats, els contractistes digueren que adoptaven una solució provisional i que això es repararia quan es pogués amb la restitució de canalitzacions i no s'ha fet», afegí. Segons Cerdó, això és responsabilitat dels promotors de les obres i en cap cas dels tècnics d'Emaya, que al cap i a la fi foren convidats de pedra», afegí. Així, els responsables d'Emaya han arribat a la conclusió que «tot està ocasionat per motiu de les presses i per posar en marxa una gran infraestructura que es féu d'una manera improvisada».

En primer lloc, els tècnics d'Emaya han determinat que les inundacions del passat dissabte a les estacions metro del polígon de Son Castelló s'han produït per «un problema a les reixes de ventilació situades al mateix nivell del paviment i com a conseqüència l'aigua de la via entra al metro». D'altra banda, el director tècnic Llorenç Mestre detallà que hauria estat important «sobreelevar els accessos per a vianants, que estan arran del paviment facilitant així l'entrada d'aigua dins l'estació». En aquest sentit, Cerdó apuntà que «tenint en compte que al polígon de Son Castelló i, en concret, a la gran via Asima se sol acumular aigua en ploure s'hauria d'haver tengut en compte aquest fet alhora de dissenyar les entrades al metro. Una cosa tan senzilla com un escaló hauria evitat que l'aigua es filtràs per la boca del metro».

Una situació semblant pateix l'estació de Son Sardina «on s'ha fet un petit desguàs però que no és suficient per recollir l'aigua que arriba a la boca de l'estació», concretà Cerdó.

Així, la presidenta d'Emaya posà a disposició de les administracions responsables els tècnics de l'empresa per a què el servei funcioni de forma correcta.

Per la seva part, ahir la diputada del PP i exconsellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, afirmà ahir que assumirà «tota la responsabilitat que faci falta» pel que passà al metro de Palma fins el moment que es produí la segona inundació el passat dia 21 d'agost. Segons Cabrer, ella no té la culpa que el Govern «no hagi afrontat el problema» per evitar que les pluges anegassin de nou la infraestructura el passat dissabte dia 22 de setembre.

Així ho indicà ahir als passadissos del Parlament, on criticà l'Executiu de no haver fet «absolutament res en un mes», quan hi ha hagut temps suficient per haver cercat una solució al problema «investigar i arreglar-lo». Així mateix, acusà el Govern de «maximitzar» el que ha succeït en assegurar que existeix un problema «d'estructura» quan realment l'origen és que la xarxa de pluvials és insuficient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.