nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Latorre signa l'acte per obrir judici oral per la peça del xalet d'Hidalgo

L'exbatle i Jaume Gibert s'exposen a 6 anys de presó cadascun

El jutge del cas Andratx, Àlvaro Latorre, signà ahir l'acte judicial que obre el judici contra l'exbatle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, l'excap d'Urbanisme municipal, Jaume Massot, l'exmisser del Consistori, Ignasi Mir, i l'exinspector d'obres de l'Ajuntament, Jaume Gibert. D'entrada, el jutge ha acceptat la petició de la fiscalia de fixar dues fiances de 90.000 per a Hidalgo i Gibert, en concepte de demolició i restauració de la zona afectada.Els quatre imputats seuran a la banqueta dels acusats com a presumptes responsables o col·laboradors necessaris en la peça del xalet d'Hidalgo, que fou construït en una zona qualificada com a ANEI i a través d'una sèrie de tràmits presumptament il·legals.

Ahir es notificà a les defenses dels quatre acusats la situació del procés judicial. Per això ara els missers tenen deu dies per presentar els seus escrits davant Latorre.Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia Anticorrupció, Gibert seria el responsable d'un delicte de falsedat, Massot i Mir de delictes de prevaricació i Hidalgo hauria estat l'inductor en ambdós casos. A més, Hidalgo també serà jutjat per un delicte contra l'ordenació del territori, del qual també en podria sortir perjudicat Gibert, per no haver impedit l'actuació d'Hidalgo malgrat tenir la capacitat.

Tant el fiscal Anticorrupció, Joan Carrau, com les acusacions particular i popular han presentat escrits semblants, ja que els fets que es jutgen són molt concrets, amb algunes petites diferències pel que fa a les penes que es demanen.

Anticorrupció ha decidit demanar a l'exbatle una pena de sis anys de presó per falsedat i una multa de 60.000 euros. Dins d'aquesta pena estarien incloses altres penes més lleus per la resta de delictes que se l'imputen. El segon acusat que podria sortir més mal parat del judici és Jaume Gibert, ja que també acumula diversos delictes que es resumeixen en una pena equivalent a la d'Hidalgo.Per l'excap d'Urbanisme i exalt càrrec del Govern, Jaume Massot, el fiscal només demana dos anys de presó per prevaricació. I Ignasi Mir, que també serà jutjat per prevaricació urbanística, s'exposa a un any de presó per la causa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.