cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Antich dóna esperances a GOB i veïns i diu que avalua alternatives a Son Espases

L'Ajuntament de Palma rebutja una moció del PP que instava el Govern a continuar les obres

El president del Govern, Francesc Antich, deixà clar ahir al grup ecologista GOB, als veïns de La Real i a la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor que el seu gabinet està analitzant seriosament alternatives a la ubicació de l'hospital a Son Espases i els reiterà que encara no hi ha cap decisió presa sobre l'emplaçament del futur hospital de referència de Balears. Així els ho recalcà el president en les dues audiències que els oferí ahir al Consolat.

Les paraules d'Antich foren interpretades pel GOB des de l'esperança. El seu portaveu, Miquel Àngel March, es mostrà convençut que el nou hospital no es farà a Son Espases i reforça el seu convenciment en un compromís del president: que la decisió no només es prendrà tenint en compte raons sanitàries i territorials, sinó també simbòliques. I pels ecologistes, aquests criteris només es compliran si es rebutja l'opció de Son Espases.

March reiterà que la seva entitat no preveu altra via que la del rebuig a Son Espases perquè així es comprometeren els partits d'esquerres i el propi Antich. Per altra banda, expressà la satisfacció al president pel fet que estigui estudiant alternatives a Son Espases i esperà que la concentració organitzada per dissabte per la Plataforma sigui la darrera.Precisament ahir, membres de la Plataforma es reuniren amb el conseller de Salut, Vicens Thomàs.

En canvi, els veïns del Secar de La Real i els Missioners del Sagrat Cor aprofitaren l'audiència amb Antich per reiterar-li la petició de declarar la zona del monestir com a conjunt històric i evitar així la construcció de l'hospital a Son Espases.El prior dels Missioners, Antoni Vallespir, considerà una suposició la possibilitat que el Govern allunyi l'hospital a 400 metres del monestir i reiterà que el que ells reclamen és una protecció més amplia. La portaveu dels veïns, Assumpció Renom, avançà que presentaran una nova petició al Consell, ara amb elements nous, perquè declari la zona del monestir com a conjunt històric. També comentà que Antich els havia dit que desitjava que l'hospital «no interferís en el patrimoni».

El ple de l'Ajuntament de Palma rebutjà ahir una proposició del PP que instava el Govern a reprendre les obres de l'hospital a Son Espases. Les forces de la majoria —PSIB, Bloc i UM— reiteraren que la decisió és del Govern i encara no ha exhaurit el termini de dos mesos per prendre-la.Finalment, Entesa per Mallorca defensà el canvi d'ubicació cap a espais ben comunicats i descartà l'opció de Son Dureta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.