algo de nubes
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 7.61°
16°

Veïns i experts reclamen un museu per tal de dipositar les troballes locals

La proposta és habilitar el far del Port per acollir les restes del dragatge i dels closos

Veïns i experts reclamen a les institucions la creació d'un museu a Portocolom on poder dipositar totes aquelles troballes arqueològiques locals i d'aquesta manera incrementar el patrimoni felanitxer. Una de les propostes és l'edifici del far del nucli costaner.

Aquesta és la conclusió d'una xerrada sobre restes arqueològics del dragat de Portocolom que va ser conduïda per Mateu Riera, un dels codirectors de l'excavació arqueològica del dragat del Port.

A aquest futur museu, s'hi podrien dipositar tot el material extret de la mar amb el dragat i que ha estat portat al Museu de Mallorca. Els arqueòlegs aconsellen i reclamen aquesta infraestuctura a Portocolom. «Amb tot el material descobert en el dragat i tot el que s'extreu dels closos de Can Gaià, es podria omplir un museu que podria ser visitat no només pels veïns i residents sinó que també seria un reclam turístic important amb vista a la desestacionalització. Es tindria un lloc cultural més per poder recórrer».

Alguns dels veïns assistents i interessats en temes patrimonials destacaren que «seria convenient que les institucions es posassin d'acord per habilitar el far com a museu. Al mateix temps, aquest edifici també tindria aquesta funció que és compatible amb la de far».

Els treballs de dragat s'han perllongat durant dos anys i mig a distintes zones del port. Així s'han netejat les zones de la Bassa Nova, el Rivetó i on es trobava l'antiga piscifactoria. Durant tot el període de dragat, un equip format per 13 arqueòlegs han vigilat i estudiat el fons marí de Portocolom. Els treballs varen acabar a principis d'estiu. Sobretot el que s'ha descobert, s'ha editat un extens treball perquè així pugui ser consultat pels estudiosos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.