algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

Antoni Serra: «Em decep que la velocitat en gestió no sigui vàlida en política»

L'exbatle del municipi fa balanç de la seva trajectòria

Antoni Serra Mir (sa Pobla, 1956) va fer públic dissabte el seu adéu a la política activa després de vint anys de dedicació. Serra fou batle durant quatre anys i el primer gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca. Després de perdre la majoria absoluta del PP, el metge «Xineta» fa balanç i somriu més que mai, com si s'hagués tret una càrrega de sobre.

â"A vós us criticaren per no ser batle 24 hores. Què creis que pot aportar al poble no ser batle en exclusiva?
â"No crec en la figura del batle 24 hores perquè en la política local, per higiene mental, el batle ha d'exercir la seva professió. Crec que a mi m'ha permès aplicar la metodologia de la medicina a la gestió i, a més, et permet prendre decisions amb més llibertat. L'altre càrrec, el de gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, fou un favor o un mandat de Jaume Matas i era sols temporal.

â"En política local, val més ser simpàtic que complir promeses? 
â"El tema pel qual se m'ha criticat més és pel meu caràcter seriós, que es contraposa al populisme de Jaume Font i de Joan Comes. Crec que hi ha un sector que ha valorat més els gestos que la gestió i això és una realitat de la qual el partit ha pres bona nota. El pas del temps ajudarà a analitzar-ho i pens que si el poble vol un batle que gesticuli més i gestioni menys, l'ha de tenir.

â"Sa Pobla és massa conservadora per vós? 
â"Jo vaig imprimir una velocitat de canvis molt forta i, segurament, no vaig saber explicar el missatge. La velocitat en la gestió no és allò que més val en política i, personalment, això em decep. A mi em sabia greu que altres pobles ens anassin davant i crec que a sa Pobla hi ha hagut por dels canvis. La gent d'aquí, històricament, ha estat agosarada.

â"Heu pagat errors de Jaume Font? 
â"Jo també governava en l'època de Font i crec que ara s'han pagat conseqüències d'una política de 16 anys.

â"Què vàreu dir a Joan Comes el dia que li lliuràreu la vara de batle? 
â"Esper que no es molesti per fer-ho públic. Li vaig dir: «Cuida aquesta vara perquè és de tothom, no deixis que es doblegui i, sobretot, no l'arrosseguis». Crec que és un missatge que resumeix alguns dels episodis més agres que he patit. Senzillament crec que al poble ha de comandar qui s'ha triat a les urnes i no altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.