nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El metro tanca

Aquest matí entra en funcionament un servei de busos per als usuaris afectats

El Govern va anunciar ahir la suspensió indefinida del servei del metro i el president del Govern, Francesc Antich, va lamentar la «molt mala herència rebuda del PP» en visitar l'estació de Son Fuster Vell, les instal·lacions del qual es trobaven parcialment inundades a causa de les pluges registrades dissabte. «Ens estam plantejant molt seriosament parar el servei de metro fins que hi hagi unes obres que puguin restablir totalment el servei amb la qualitat i la seguretat que necessiten els ciutadans», va assegurar Biel Vicens, conseller de Mobilitat, que també va visitar ahir l'estació de Son Fuster Vell, a més de la batlessa de Palma, Aina Calvo.

Visita

Antich, Calvo i Vicens varen acudir pràcticament fins a la zona de l'estació de Son Fuster Vell, que romania inundada, és a dir, el pas subterrani que uneix les dues andanes. Després de visitar l'estació, Antich es va mostrar molt crític amb la decisió del Govern presidit per Jaume Matas d'obrir «de manera precipitada el metro». «Aquesta inundació del metro, la segona en poc més d'un mes, és una mostra de la molt mala herència que ens han deixat. El Govern s'està trobant a molts racons, per desgràcia, un treball fet de manera molt deficient, amb molta pressa i amb poca seguretat», va afegir el president balear. Antich, a més, va exigir silenci als dirigents del PP que el van acusar de tractar de desprestigiar un servei de transport suburbà. «Tal com està avui el metro, es desprestigia per si mateix», va qüestionar Antich.

En espera de conèixer els informes sobre els nous problemes viscuts a diverses estacions de metro com a conseqüència de les inundacions, el conseller Vicens va avançar que el metro es tancarà de manera indefinida fins que les deficiències que han estat heretades siguin resoltes. En aquesta ocasió no van fallar les bombes que han de buidar l'aigua.

Abast

Vicens va explicar que les bombes no van poder donar l'abast davant de la gran quantitat d'aigua que va arribar fins a l'estació de Son Fuster. «Va arribar a acumular-se aigua fins a una altura de 2'5 metres malgrat que van funcionar les bombes de buidatge instal·lades», va dir Vicens, que va qualificar d'inacceptable la situació del metro posat en marxa l'abril d'aquest any.

Vicens va avançar que si es tanca el metro per resoldre'n les deficiències, les obres poden ser molt llargues. «No es pot posar en joc la seguretat dels usuaris», va dir. El conseller de Mobilitat va explicar que el problema es deu al traçat del metro, que afecta sobretot l'estació de Son Fuster Vell en cas de pluges intenses. «Estam fent una auditoria tècnica per analitzar amb integritat tota la situació, però és clar que ahir â"amb referència a dissabteâ" van caure entre 15 i 18 litres i, per tant, aquesta situació no es pot aguantar d'aquesta manera, perquè el primer són les persones», va recalcar el president Antich.

L'Executiu va concretar que l'aigua d'altres estacions del metro arriben fins a Son Fuster Vell a través de les canalitzacions. És a dir, l'estació de Son Fuster es converteix en una espècie de clavegueró de les estacions del polígon de Son Castelló, segons la versió que va oferir Vicens durant la visita a Son Fuster. El conseller, com també Antich i Calb, van confirmar que les andanes i la catenària no es van veure afectades per les inundacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.