algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

El Consell aprova l'alça del 26% de la taxa de fems amb el PP en contra

Font acusa Armengol d'«enganar» els ciutadans amb la pujada

La Comissió Informativa del Consell de Mallorca aprovà ahir, inicialment, l'increment del 26% de la taxa de recollida de residus urbans, que passa dels 94'52 euros actuals per tona (101'14 euros amb IVA) als 119'42 de l'any que ve (127'78 amb IVA). En contra del que passava els darrers quatre anys, PSIB i Bloc donaren suport a l'increment, igual que UM. El PP, ara a l'oposició, s'hi mostrà contrari.

L'augment de la taxa de residus s'explica per un error de previsió en les entrades de fems, per una davallada del preu de l'electricitat que genera la incineradora i pel lloguer dels terrenys on s'han d'ubicar els dos nous forns. Segons la consellera insular de Medi Ambient, Cati Julve, està «tècnicament justificada».Malgrat això, el portaveu del PP, Jaume Font, carregà contra la presidenta del Consell, Francina Armengol, i l'acusà de cometre «el primer engany als ciutadans» per haver dit que intentaria rebaixar les tarifes durant la legislatura. Font deixà clar que el seu partit està totalment en contra de l'increment, que considerà «insostenible», i demana que la tarifa davalli.

La pujada de tarifes haurà de ser ratificada en el ple del primer dilluns d'octubre i, després d'un període d'un mes per presentar-hi al·legacions, s'aprovarà de manera definitiva el novembre. Seran els ajuntaments els que després hauran de carregar l'increment en els rebuts dels ciutadans.El PP ja ha anunciat que demanarà una revisió del Pla de residus per tal que sigui el Consell qui cobri la taxa als ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.