cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Massot reconeix que es féu un embolic amb una llicència que donà a José Feliu

L'excap d'Urbanisme d'Andratx no recorda exactament quin mes abandonà l'Ajuntament

L'excap d'Urbanisme d'Andratx i exdirector d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, comparegué ahir de nou davant el jutge instructor del cas Andratx, Àlvaro Latorre, i del fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, imputat per la peça 63 del cas Andratx, que fa referència als habitatges plurifamiliars construïts en un solar públic que servia com a pàrquing del veïnat andritxol. Jaume Massot no fou capaç d'explicar amb claredat perquè informà favorablement sobre una llicència concedida al promotor José Luis Feliu Bordoy, del bufet Feliu, per, un cop aprovada, acabar demanant-ne la suspensió.

Massot parlà d'errors humans i de lleis complicades, però segons fonts de la investigació és evident que es tractava duns solars de caràcter públic i no lucratiu, tal com els arribà a qualificar Massot en un primer moment. A més, Massot tampoc pogué determinar el mes que deixà de treballar al consistori municipal.El cas dels habitatges sobre un pàrquing arribà fins al TSJIB, que n'ordenà la demolició. Ahir, la fiscalia Anticorrupció es basà en aquesta sentència condemnatòria del TSJIB i en la història de l'aprovació-suspensió-aprovació de la mateixa llicència per interrogar també l'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo i un misser municipal Joaquin Mir, tots dos imputats per aquesta peça. A més, ahir comparegueren com a testimonis l'exzelador Jaume Gibert i l'altre exmisser municipal Jacobo Rodríguez Miranda.

Avui, el promotor José Feliu Bordoy també compareixerà davant el jutge per passar comptes sobre la construcció dels habitatge plurifamiliars a partir de la llicència il·legal per la qual ell mateix lluità després que Massot s'autocontradigués i en delcaràs la suspensió. De fet, la compareixença més esperada aquest matí és la de Maribel Seguí Capó, la cap d'urbanisme accidental, que aprovà l'aixecament de la suspensió de la llicència en susbstitució de Massot, informant favorablement sobre la construcció prevista per José Feliu que Massot havia aprovat i suspès en pocs mesos.

Però si el promotor de la família Feliu aconseguí finalment la llicència que ha estat anul·lada pel TSJIB és perquè un dels missers municipals imputats en aquesta peça Joaquin Mir informà favorablement respecte a la concessió de la llicència a instàncies dels informes d'Isabel Seguí. Una de les preguntes que es fa l'acusació és per què Mir es donà tanta pressa a tirar endavant la llicència, ja que quedà demostrat que ell n'informà favorablement el mateix dia que Seguí li entregà l'informe tècnic en positiu. Una de les altres preguntes que es fa l'acusació és per què el misser Jacobo Rodrígiuez Miranda, imputat també en l'operació Vora mar, a instàncies de Massot havia informat positivament primer i negativament després. Tots dos al·legaren descoordinació interna a l'Ajuntament per justificar aquest error en la concessió de llicències.

Ahir també comparegué l'exbatle de la localitat Eugenio Hidalgo, un dels principals imputats en l'operació Vora mar juntament amb Jaume Massot. L'exbatle defensà la seva innocència i negà haver rebut cap mena de pressió. En tot moment s'atengué als informes tècnics i professionals dels missers, aparelladors i arquitectes del consistori andritxol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.