algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Medi Ambient obre un expedient a l'abocador il·legal de Puntiró

El gran volum de residus arriba a la vorera de la carretera de Sineu

La Conselleria de Medi Ambient obrí ahir un expedient a l'abocador il·legal que es troba a Puntiró, just a la vora de la carretera de Sineu, dins el municipi de Palma.

Els residus ocupen una superfície de més d'una hectàrea d'extensió. El gran volum de fems està format per deixalleria i materials de rebuig procedents d'obres o enderrocs.De moment, Medi Ambient està investigant la procedència d'aquest gran cúmul de brutícia, segons informaren fonts de la Conselleria. Ara per ara, es desconeix quines mesures emprendrà l'Administració i quines actuacions es duran a terme per restablir la normalitat en aquesta finca, que està classificada com a sòl rústic.

Tanmateix, aquest abocador no és nou. Medi Ambient té constància d'aquest punt de brutor incontrolada des de fa anys. El que ha succeït és que en els darrers mesos els residus acumulats han augmentat de manera considerable.

Els veïns de la urbanització de Puntiró que han vist créixer aquest abocador estan indignats per la situació.«Quan jo vaig venir a viure aquí, ara fa set anys "explica Antoni García, un veí", just hi havia un parell de munts d'enderrocs per davall els garrovers. La cosa, però, anà creixent fins a arribar als extrems actuals. Ara la brutor arriba fins a la mateixa vorera de la carretera de Sineu».

Sembla que els infractors, que atempten contra el medi ambient, actuen de nit, quan hi ha poc trànsit en aquesta via de circulació. Aprofiten la fosca per descarregar saquetes de residus d'obra dels seus cotxes, en el millor dels casos. Altres vegades hi acudeixen amb petits remolcs que, així mateix, poden traginar enderrocs i materials més voluminosos.

La gran quantitat d'enderrocs fa que els infractors ja no s'hagin d'endinsar dins la finca en qüestió. Descarregant-los vorera de la carretera ja en tenen prou.

A part dels residus d'obra, s'hi pot trobar una gran quantitat de mobles vells i de ferralla, com també somiers, bidons, bombones de butà i altres objectes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.