algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

L'Ajuntament aprova una moció del PSM per prohibir el golf en sòl rústic

També s'acordà demanar una pròrroga en l'exposició pública del parc fotovoltaic

82632
El darrer ple ordinari que s'ha duit a terme a Binissalem deixà veure la manca d'una majoria municipal.
JOAN SAMPOL. Binissalem.
El ple ordinari de l'Ajuntament de Binissalem va aprovar per unanimitat la moció del PSM per a la prohibició del camp de golf en sòl rústic del municipi. Aquest camp de golf estaria situat entre Sencelles i Binissalem, i el març del 2007 es va sotmetre a informació pública la declaració d'interès general per a aquest projecte.

D'aquesta manera, Bartomeu Abrines (PSM) va presentar l'esmentada moció en el ple de dilluns, per iniciar l'expedient de modificació puntual de les Normes Subsidiàries (NS) de Binissalem per tal de prohibir l'ús esportiu del camp de golf en sòl rústic.

Segons Abrines, el projecte del camp de golf a Binissalem «obre una situació nova que fins ara no havia estat necessari tractar. La pressió urbanística que sofreix Mallorca, al costat dels impactes derivats de l'elevat consum d'aigua d'aquest tipus d'actuacions, en un clima amb problemes importants de sequera com el nostre, desaconsellen la implantació de nous camps de golf».

El regidor nacionalista va presentar en la moció un extracte de les NS de Binissalem sobre la regulació d'usos del sòl rústic. I partint de la normativa, la via per aconseguir llicència per a un camp de golf és mitjançant la sol·licitud de l'interès general. En aquest sentit, el Pla Territorial de Mallorca estipula que per definir la ubicació d'un nou camp de golf prevaldran les majors restriccions que pugui establir el planejament municipal. Per aquest motiu, Abrines considera necessari introduir-hi mesures preventives.

D'altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat una moció d'urgència presentada per Josep Martí (ERC-Independents) per sol·licitar la pròrroga de 15 dies més de l'exposició pública del parc fotovoltaic Binipark, que finalitza avui mateix.Els motius que va exposar Martí es basen que l'agost s'alenteix l'administració i tots els seus assumptes. Així, Josep Martí va explicar que volen més temps per estudiar el projecte i, encara que estan a favor de les energies renovables, «cal tenir en compte la ubicació del parc, ja que s'hi ha de cercar una ubicació amb un menor impacte».En aquest sentit, el batle de Binissalem, Jeroni Salom (PP), va tramitar ahir al matí l'esmentada sol·licitud de pròrroga a la Direcció General d'Energia del Govern balear.El parc fotovoltaic està projectat en una finca situada en el terme municipal de Binissalem i limita amb Lloseta. Es tracta d'una extensió d'uns 87.000 metres quadrats.El partit ERC-Independents va presentar també una altra moció d'urgència, aprovada amb els vots de l'oposició, per a la gratuïtat dels fideus de vermar a Can Aravi i del vi del sopar a la fresca, i és que l'oposició no és partidaria de fer pagar 1 euro «solidari».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.