algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

Cort descarta ara subvencionar els llibres de text als dos centres privats

El PP critica que l'equip de govern no tracti per igual tots els alumnes que viuen a Palma

El Consistori prioritzarà els recursos d'educació cap a la xarxa sostinguda en fons públic. L'equip de govern municipal decidí ahir, finalment, excloure els dos centres privats de Palma de les ajudes que rebran les famílies empadronades al municipi perquè subvencionin els llibres de text aquest curs 2007-08.

L'Ajuntament tancà així la «incertesa» que deixà la setmana passada la regidora d'Educació, Isabel González, sobre aquest tema, en el moment que manifestà que no descartava la possibilitat d'estendre aquestes ajudes a «totes» les famílies, independentment dels centres on cursin els estudis i amb la idea de no «discriminar ningú». Ahir però, González aclarí: «Les subvencions aniran destinades sols a les famílies que duen els seus fills a centres sostinguts amb fons públics».

Argumentà que la mesura implantada pel Consistori és un complement «transitori» que pretén abraçar aquells cursos d'Educació Primària i de segon cicle d'Educació Infantil «que no estan afectats pel model del Govern». Per això, al seu parer, la idea és anar retallant recursos per aquest tipus d'ajuda a mesura que la Conselleria vagi assumint la resta d'etapes educatives. D'aquesta manera, l'Ajuntament «podrà destinar aquests recursos a altres prioritats», assenyalà González.

Per la seva banda, el regidor del PP i anterior responsable d'Educació, Rogelio Araújo, criticà l'actitud «demagògica» de l'actual equip de govern pel fet que no hagi mantingut aquestes subvencions als alumnes matriculats en els dos únics centres privats que hi ha a Palma, el col·legi Lluís Vives i Sant Gaietà. «No heu utilitzat criteris homogenis per a tots els alumnes», assenyalà Araújo. Afegí que aquesta decisió contradiu la versió dels partits polítics que ara governen el municipi. Al seu judici es comprometeren a garantir i a estendre la gratuïtat dels llibres de text «sense discriminacions de cap tipus». De fet, el PP presentà ahir una proposta, en comissió de ple, encaminada en aquesta línia que fou rebutjada per la majoria de l'equip de govern. En el segon punt, el partit de l'oposició sol·licitava que aquesta convocatòria d'ajudes per subvencionar els llibres de text es fes extensiva als alumnes matriculats en els centres d'Educació Secundària. No obstant això, l'Ajuntament manté que es basarà en el model de gratuïtat que està implantant el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.