algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

Normalitat a l'inici de curs als centres de secundària i batxillerat de Balears

Enguany hi ha 54.254 alumnes matriculats, repartits entre els instituts públics i concertats

La normalitat fou la tònica habitual que marcà ahir l'inici de curs de la totalitat dels centres públics i concertats de Secundària, Batxillerat i Garantia social de les Illes Balears.En total, per a aquest curs hi ha 54.254 alumnes matriculats, d'acord amb les dades recollides pel Servei d'Inspecció de la Conselleria d'Educació.D'aquests 54.254 alumnes d'ESO, batxillerat i dels programes de garantia social: 42.135 cursen educació secundària, 11.238 cursen batxillerat i 881, garantia social. Així mateix, el 24 de setembre començarà el curs per als 7.047 alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i superior de formació professional.

Ahir obriren les portes a l'alumnat un total de 65 instituts públics i 81 centres concertats de secundària de l'Arxipèlag. L'únic d'aquests centres que no començà el curs fou l'IES Santa Maria, d'Eivissa, perquè acollirà les proves de selectivitat que es duran a terme en els propers dies.Pel que fa al professorat, les plantilles docents a dia d'ahir estaven pràcticament completes, tot i que resten per designar algunes places corresponents a perfils molt especials de Secundària, que la Conselleria té previst cobrir aquests dies.

Segons un comunicat de la Conselleria, «la feina i la implicació que han demostrat els professors i els directors dels centres i el Servei d'Inspecció han fet possible que el curs comencés a Secundària, Batxillerat i Garantia social amb la màxima normalitat».Per la seva banda, el president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Mallorca (FAPA), Jaume Ribas, explicà que «tot i que els curs s'ha iniciat amb normalitat, hi ha alguns temes que no s'haurien de qualificar de normals, com la massificació en les aules i la maca d'infraestructures educatives que es pateixen a la Comunitat».

Per Ribas, és necessari que la Conselleria d'Educació «elabori un nou pla d'infraestructures i una reorganització del mapa escolar de l'Arxipèlag».

Per aquest motiu, ja ha posat fil a l'agulla i han començat una ronda de reunions amb els responsables de la Conselleria, que són els que hauran de fer totes les modificacions per millorar el pròxim curs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.