algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Tres exedils de Delgado cobraran a l'any 50.000 euros com a empleats municipals

José Manuel Ruiz, Alberto León i Rafael Garau firmaren el juliol contractes d'alta direcció

64092
Cap dels càrrecs tenen un despatx a l'Ajuntament.

Tres tinents de batle fins al passat mes de maig "José Manuel Ruiz, Alberto León i Rafael Garau" augmenten des de fa dos mesos la plantilla municipal de Calvià. Els tres van quedar fora de la llista del PP, liderada per Carlos Delgado, i ara ocupen càrrecs de «personal d'alta direcció» a l'Ajuntament, remunerats amb 3.571 euros bruts al mes, és a dir, cinquanta mil a l'any.

Els exalts càrrecs estan adscrits des del passat dos de juliol al Departament de Desenvolupament de Projectes. Tanmateix, diferents empleats municipals coincideixen que cap dels tres no ha acudit a les dependències municipals a treballar. Ni tan sols tenen un despatx propi.

D'acord amb el text del contracte subscrit pels tres, les seves tasques seran les d'«assessorament i col·laboració en l'execució dels programes específics que se'ls encomanin per a la batlia, per dur-se a terme a través de la Direcció de Desenvolupament Estratègic». Aquesta àrea està dirigida per un altre exalt càrrec popular, l'exconseller d'Hisenda Antoni Ramis. Segons la pàgina web consistorial, aquest departament «s'encarrega principalment de desenvolupar els projectes especials de l'Ajuntament de Calvià».

Els contractes d'alta direcció són una fórmula laboral concebuda per a empreses privades i els requisits de publicitat del qual són menors a les places d'empleat eventual de confiança.

José Manuel Ruiz va ocupar fins al maig el càrrec de segon tinent de batle i portaveu del PP, a més de tenir les delegacions d'Educació i Serveis Generals. El més polèmic dels tres, Alberto León, ocupava l'àrea d'Urbanisme fins que una sèrie de dubtoses adjudicacions al seu germà van portar que el batle, Carlos Delgado, forçàs la seva sortida. El tercer, Rafael Garau, a més de ser edil d'Habitatge, dirigia l'empresa pública Calvià 2000.

L'oposició socialista creu que amb aquests tres nous contractes se certifica que el batle, Carlos Delgado, ha convertit el consistoris en una agència de col·locació per a antics càrrecs del PP. A més, acusen el primer edil de mentir quan en el ple de juny només va admetre 40 assessors. El PSOE de Calvià recorda que el consistori ja gasta dos milions d'euros en personal de confiança, als quals caldria sumar uns altres dos-cents mil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.